05 Aralık 2025
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır11°C
  • Ankara10°C
  • İzmir13°C
  • Berlin4°C

SUUDİ ARABİSTAN: İRAN TERÖRE YILDA 30 MİLYAR DOLAR HARCIYOR

Suudi Arabistan Şura Meclis Başkan Yardımcısı Muhammed bin Emin Al-Jeffery, İran'ın her yıl terörü desteklemek için 30 milyar dolar harcadığını söyledi.

Suudi Arabistan: İran teröre yılda 30 milyar dolar harcıyor

28 Kasım 2017 Salı 13:14

İtalya'da açıklamalarda bulunan Al-Jeffery, İran'ın bölgede bazı ülkelerdeki kaosu arttırmak için tüm olanaklarını kullandığını vurguladı.

Suudi Arabistan'ın İngilizce yayın yapan Arabnews gazetesi konuyu bugünkü yayınında manşetten okuyucularına duyurduğu haberde Al-Jeffery, İran'ın ayrıca "Arap ülkelerinin iç işlerine karıştığını, silahlı gruplar ile terörü desteklemelerinin uzun bir tarihi olduğunu" savundu.

İran'ın Yemen'deki Husileri desteklediğini ve onlara balistik füzeler verdiğini dile getiren Al-Jeffery, bu balistik füzelerden geçen ay Riyad'a yönelik saldırıda kullanıldığının altını çizdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.