09 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır9°C
  • Ankara11°C
  • İzmir19°C
  • Berlin7°C

SUUDİ ARABİSTAN: İRAN HUSİLERE YARDIM EDİYOR

Koalisyon Güçleri Sözcüsü Tuğgeneral Ahmet Asiri operasyonlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Suudi Arabistan: İran Husilere yardım ediyor

08 Nisan 2015 Çarşamba 14:12

Suudi Arabistan önderliğinde dokuz Arap ülkesinin desteğiyle, Yemen’deki devlet binalarını ele geçiren Husilere yönelik başlayan operasyon üçüncü haftasına girdi.

Operasyonlar hakkında günlük basın brifingi veren Suudi General Asiri, "İranlıların ve Hizbullah'ın Husileri eğittiğine dair elimizde deliller var" diye konuştu. Tuğgeneral Asiri, İran ve Hizbullah'ın Husilere çok sayıda silah desteğinde bulunduklarını öne sürdü.

"Bölgenin huzura kavuşması için silahlı örgütlerle mücadele ettiklerini" belirten sözcü, Husilerin Yemen ordusuna ait çok sayıda silahı ele geçirdiğini, militanlara ait 11 askeri mühimmat deposunu ise vurduklarını açıkladı. Asiri, Husilerin, Aden'in bazı bölgelerinde Yemenlileri, ambulansları ve hastaneleri hedef aldığını iddia etti. Husilerin Aden'den izole etme çalışmalarının devam ettiğini belirten sözcü Asiri, şehirdeki operasyonların istikrarlı bir şekilde devam ettiğini bildirdi.

540 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ise bugün yaptığı açıklamada, güvenlik nedeniyle yardımları ulaştıramadıklarını belirtmiş ve yardımların ulaşmaması halinde, ülkede salgın hastalıklar ve açlığın başlayacağı uyarısında bulunmuştu. Ayrıca son üç hafta içinde, Yemen’de Suudi Arabistan'ın başlattığı operasyonlarda şimdiye kadar 540 kişinin öldüğü, 1700 kişinin ise yaralandığı açıklanmıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.