26 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır23°C
  • Ankara22°C
  • İzmir18°C
  • Berlin3°C

SUUD YÖNETİMİ, MEB'E BAĞLI TÜRK OKULLARINI KAPATTI

​TBMM'de milletvekillerine bilgi veren MEB Yurtdışı Eğitim Genel Müdürü Ahmet Emre Bilgili, Mekke ve Medine'de MEB'e bağlı beş Türk okulunun, tüm girişimlerimize rağmen kapatıldığını açıkladı.

Suud yönetimi, MEB'e bağlı Türk okullarını kapattı

16 Mart 2021 Salı 10:27

Ahmet Emre Bilgili, Suudi yönetiminin Türk öğretmenler ile eş ve çocuklarından, vergi aldığını da belirtti.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre şu açıklama yapıldı:

“Mekke ve Medine'deki okullarımızı tüm girişimlerimize rağmen 2020 yılı sonunda fiilen kapatıldı. Tekrar açılması için çalışma yapılıyor. Bu ülkedeki öğretmenlerimiz ile eş ve çocuklarına, kişi başı konulan vergide muafiyet için de çalışıyoruz. 2019'dan bu yana öğretmenlerimizin çalışma, ikamet ve zorunlu sigorta giderleri de, Bakanlığımızca ödeniyor.”

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmesinin ardından Türkiye karşıtı kampanya başlatılmıştı.

Türk mallarının ülkeye girişi engellendi. Suudi firmalara, Türkiye'den ithalat yasağı getirildi. Türk müteahhitlere iş verilmedi. Suudilere “Türkiye'ye gitmeyin” uyarısı yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Yunanistan ile tatbikat yapan Suudileri eleştirerek, "Yunanistan ile ortak tatbikata girmeleri bizi üzmüştür, böyle bir kararda görmek istemezdik" demişti.

Türkiye hem ölen kral Abdullah bin Abdülaziz'e, hem de yeni kral Selman Bin Abdülaziz El Suud'a “Devlet Şeref Madalyası'' vermişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.