05 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır13°C
  • Ankara13°C
  • İzmir19°C
  • Berlin18°C

'SURİYE’NİN TSK MEZARLIĞINA DÖNÜŞMESİNİ İSTEMEYİZ'

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Başkanvekili Mansur Hakikatpur, Türkiye'nin Suriye'de tampon bölge oluşturma girişimlerine tepki gösterdi.

'Suriye’nin TSK mezarlığına dönüşmesini istemeyiz'

09 Temmuz 2015 Perşembe 16:20

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Başkanvekili Mansur Hakikatpur, Türkiye'nin Suriye'de tampon bölge oluşturma girişimlerine tepki göstererek, "Suriye'nin Türk askerlerinin mezarlığına dönüşmesini istemeyiz" dedi.

İran meclisinin haber ajansı ICANA’ya konuşan Hakikatpur, “Türk ordusunun doğrudan Suriye savaşına girmesi ve burada oluşturulacak olası tampon bölgesi, Türkiye’deki yeni Osmanlı teorisyenlerinin yapacağı büyük bir hata olur” ifadelerini kullandı.

Ankara’nın Suriye’ye doğrudan yapacağı bir askeri müdahaleyi “delice bir karar” diye nitelendiren Hakikatpur, Türk askerlerinin buna karşı çıkacağını savundu.

IŞİD’in kendi haritalarında Türkiye’yi hayali hilafetinin bir parçası olarak gördüğünü hatırlatan Hakikatpur, “Ankara, örgütün Türkiye’yle savaşmayacağını zannediyorsa büyük bir yanılgı içinde olmuş olur. IŞİD’in Türkiye içinde yapacağı olası intihar eylemleri kaygı verici. Türkiye sınırları arkasında yakılacak ateş, Türkiye’yi de yakar” diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.