29 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır32°C
  • Ankara23°C
  • İzmir26°C
  • Berlin22°C

SURİYELİ KÜRTLERE SİLAH YARDIMI MASADA

Obama yönetimi, IŞİD’le mücadeleyi artırmak ve örgütün başkenti olarak ilan ettiği Rakka’nın geri alınması için Suriyeli Kürtleri silahlandırmayı planlıyor.

Suriyeli Kürtlere silah yardımı masada

21 Eylül 2016 Çarşamba 17:14

New York Times’ta yer alan habere göre Obama, yardımcılarına IŞİD’le olan mücadeleyi bir üst seviyeye çıkarmak için bütün olasılıkları incelettiği belirtilirken, Suriyeli Kürtleri silahlandırma planının ise Ulusal Güvenlik Konseyi yetkilileri tarafından görüşüldüğü aktarıldı.

Haberde, bölgede IŞİD’le mücadelede en etkili unsurun Suriyeli Kürtler olduğu kaydedilirken Obama ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın konu hakkında karşı karşıya gelebileceği de yazıldı.

Hazırlanan plan, karar için henüz Obama yönetiminin en üst seviyeli yetkililerine ulaştırılmadı. Pentagon, ağır silahlar yerine Suriyeli Kürtlere hafif silahlar ve mühimmat yardımında bulunmaya daha sıcak bakıyor.

Önceki yardım ‘Suriyeli Araplara’ yapılmıştı

Pentagon, IŞİD’le mücadele için iki yıldır Suriyeli Araplara yardım ettiği belirtilen yazıda, ABD’nin Suriye’deki Kürtlere direkt olarak silah yollamadığı kaydedildi. Analistler, Pentagon’un Suriyeli Araplara yardımını, ‘Suriyeli Kürtlere olan desteğin kılıfı’ olarak yorumlandığı da haberde yer aldı.

Plan hakkında bilgilendirilen beş üst düzey ABD’li yetkili, Kürtlere direkt silah yardımında bulunmanın Suriye’de IŞİD’i yok etmenin geniş stratejisinin sadece bir parçası olacağı yorumunda bulundu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.