03 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara12°C
  • İzmir16°C
  • Berlin18°C

SURİYELİ KÜRTLER'DEN MUHALİFLERE DESTEK

Suriye Kürt Yekiti Partisi etrafında örgütlenen Suriyeli Kürtler Beşar Esad karşıtı gösterilere katılma kararı aldıklarını açıkladı.

Suriyeli Kürtler'den muhaliflere destek

01 Nisan 2011 Cuma 12:30

 Suriye Kürt Yekiti Partisi Beşar Esad karşıtı gösterilere katılma kararı aldıklarını açıkladı.

Suriye Kürt Yekiti Partisi etrafında örgütlenen Suriyeli Kürtler Beşar Esad karşıtı gösterilere katılma kararı aldıklarını açıkladı.

Levantnews'den edinilen habere göre, Kürt Yekiti Parti yetkilileri tarafından yapılan açıklamada özelde Kürt halkına; genelde ise Suriye halkına çağrı yapılarak Esad karşıtı gösterilere davet edildi.

Partinin Avrupa Organizasyon Komitesi tarafından yapılan açıklamada da Suriyeli Kürtlerin bugün gerçekleştirilecek gösterilere destek vermesi çağrısı yapıldı.

Parti açıklamasında, "Suriye halkının genel isteği olan hürriyet, haysiyet ve diktatörden kurtulmak için bugün yapılacak gösterilere katılma kararı aldık," denildi.

Suriye hükümeti Haziran 2004'te yasa dışı Kürt partilerine faaliyetlerine son verme çağrısında bulunmuş, aksi halde yasak örgüt üyesi olarak muamele edileceğini belirtmişti.

18 milyonluk Suriye nüfusunun yaklaşık yüzde 10'nunu oluşturan Kürtler ayrımclıkla karşılaştıkları için örgütlenmeye ve eylemlere yönelse de hükümet sert bir şekilde taleplerini bastırmaya çalışıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.