05 Aralık 2025
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır9°C
  • Ankara12°C
  • İzmir14°C
  • Berlin4°C

SURİYE'DEN AFRİN AÇIKLAMASI

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mekdad, Türkiye'nin Afrin'e yönelik olarak başlattığı "Zeytin Dalı Harekatı"nı "işgal" olarak nitelendirdi. Mekdad, buna "karşılık vereceklerini" söyledi.

Suriye'den Afrin açıklaması

25 Ocak 2018 Perşembe 13:37

BBC Türkçe'nin haberine göre Faysal Mekdad, Suriye'nin başkenti Şam'da, BBC Diplomasi Muhabiri Lyse Doucet'nin sorularını yanıtladı.

Mekdad harekatla ilgili olarak "Türkiye'nin işgali, Suriye'nin egemenliğinin açıktan ihlalidir, Suriye'nin egemenliğine karşı bir saldırıdır" dedi.

'RUSYA SURİYE ADINA HAREKET EDEMEZ'

Doucet'nin, "Rusya buna yeşil ışık yaktığı belirtiliyor" demesi üzerine Mekdad, "Bilmiyorum. Rusların ne düşündüğünü biliyoruz. Rusya'nın Suriye adına hareket edebileceğini ya da Suriye'de şimdiye kadar savunduğu prensiplere karşı hareket edebileceğini düşünmüyorum. Dolayısıyla bu, Türkiye'nin Suriye egemenliğine karşı bir saldırganlığı ve Suriye'nin böylesi bir saldırıya karşı her tür cevabı vermeye hakkı var" dedi.

'ASKERİ KARŞILIK VERECEK MİSİNİZ' SORUSUNA YANIT

Doucet'nin "Buna askeri olarak karşılık verecek misiniz?" sorusuna Mekdad şu yanıtı verdi:

"Doğrudan ya da dolaylı olarak cevap veriyoruz. Şu anda yaşananlara bakabilirsiniz. Bizim kendi politikalarımız var, kendi konumumuz var. Bu saldırıyı kınadık ve buna göre hareket edeceğiz. Özellikle herhangi bir eylemden bahsetmeyeceğim ancak Suriye'nin kendini korumaya hakkı vardır. Tekrar tekrar söyledik, Türk rejiminin saldırılarına yanıt vermek için mümkün olan her aracı kullanacağız".

'HAVA SAVUNMA SİSTEMİMİZ HAZIR'

Mekdad, "Bu, uçakları düşürmeyi de kapsıyor mu?" sorusuna ise "Bunu çok açık olarak söyledik. Hava savunma sistemlerimiz hazır" cevabını verdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.