26 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır23°C
  • Ankara22°C
  • İzmir19°C
  • Berlin13°C

SURİYE’DE KOALİSYON ÜSSÜNE SALDIRI

​CENTCOM, ABD liderliğindeki IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun Deyrezor kentindeki bir üssüne saldırı düzenlendiğini duyurdu.

Suriye’de koalisyon üssüne saldırı

14 Mart 2023 Salı 12:32

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun Suriye’nin Deyrezor kentindeki askeri üssüne füzeli saldırı gerçekleştirildiğini açıkladı.

CENTCOM tarafından yapılan açıklamada, 13 Mart’ta (dün) yerel saatle 20.23’te iki füzenin koalisyon üssü yakınına düştüğü belirtildi.

CENTCOM’un açıklamasına göre saldırıda hiçbir ABD veya koalisyon askeri yaşamını yitirmedi ve yaralanmadı. Herhangi bir maddi zarar da meydana gelmedi.

Saldırı hakkında soruşturma başlatıldığı belirtilerek, bu tür saldırıların sivillerin ve koalisyon güçlerinin yaşamını tehlikeye attığı ve Suriye’deki barış ve huzur ortamını tehdit ettiğine dikkat çekildi.

Koalisyonun Suriye’nin doğusundaki Deyrezor kentindeki petrol sahaları yakınında bulunan askeri üssü geçmişte birkaç kez hedef alınmıştı.

Önceki saldırılarda, Hizbullah güçleri ve İran’a yakın silahlı gruplar suçlandı. Hizbullah sık sık sorumluluğu üstlendi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.