05 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır13°C
  • Ankara11°C
  • İzmir18°C
  • Berlin15°C

SURİYE MUHALEFETİNE TEKSASLI BAŞKAN

Suriye muhalefeti, İstanbul toplantısında ABD'de yaşayan işadamı Hasan Hitto'yu, isyancıların elindeki bölgelerden sorumlu olacak hükümetin başbakanı seçti.

Suriye muhalefetine Teksaslı başkan

19 Mart 2013 Salı 17:06

Hitto'nun ilk görevi, “muhalefetin hakimiyetindeki bölgelere hizmet götürecek bir hükümet kurmak” olacak. Şam doğumlu olan ancak uzun süredir ABD’nin Teksas eyaletinde bir telekomünikasyon şirketinde üst düzey yöneticilik yapan Hitto, toplantıda 48 temsilciden 35'inin oyunu aldı. Bazı önde gelen muhalefet liderlerinin Hitto'nun askeri tecrübesi olmamasına tepki olarak oylamaya katılmadıkları belirtiliyor. 

50 yaşındaki Hitto, geçen Kasım'da “isyancıların elindeki bölgelere yardımların koordine edilmesine katkıda bulunmak” için Teksas'tan Türkiye'ye gitmişti. Özgür Suriye Ordusu'nun komutanı Tuğgeneral Selim İdris, AFP ajansına "Bu hükümetin izinden gitmeyen bütün kurumlar yasadışı kabul edilecektir ve yargılanacaktır" dedi. 

SİLAHLI GRUPLARI İKNA EDEBİLECEK Mİ? 

Gasan Hitto basına yaptığı açıklamada "Size (Suriye halkına) diyoruz ki sizinle birlikteyiz, ve eğer Allah izin verirse, kazanacağız" dedi. Hitto, "Yakında bu yeni hükümetin programını açıklayacağız" diye ekledi. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.