20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır24°C
  • Ankara22°C
  • İzmir15°C
  • Berlin6°C

SURİYE: 'ERDOĞAN GERÇEKLERDEN KOPUK'

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'Türk askerlerine saldırı olması halinde Suriye ordusunun her yerde vurulacağı' çıkışına sert yanıt verdi.

Suriye: 'Erdoğan gerçeklerden kopuk'

12 Şubat 2020 Çarşamba 18:32

Suriye yönetimi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘İdlib’de Türk askerlerine saldırı olması halinde Suriye askerlerinin her yerde vurulacağı’ açıklamasına sert tepki gösterdi. Suriye Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, “Türk rejiminin başının yaptığı içi boş açıklamalar ancak cahil olduğu kadar gerçeklikten kopuk bir kişiden gelebilir” iddiasında bulunuldu. Açıklamada, “Suriye Arap Ordusu askerlerini vurma tehdidi, olaylar ve gidişat bakımından akıl almazdır ve sadece kendi cehaletini göstermeye yaramaktadır” denildi.

‘SONUÇLARDAN SADECE TÜRK REJİMİ SORUMLU’

Açıklamada Türkiye’nin Suriye topraklarındaki varlığı ‘gayrımeşru’ olarak nitelenirken, “Suriye Arap Cumhuriyeti, topraklarındaki Türk güçlerinin en ufak varlığının gayrimeşru olduğunu ve açık bir uluslararası hukuk ihlali olduğunu teyit eder ve bu varlığın sonuçlarından tamamen Türk rejimini sorumlu tutar” denildi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı’ndan kaynağın devlet ajansı SANA’ya yaptığı açıklamada, “Suriye Arap Ordusu’nun saldırıları altında desteklediği, silahlandırdığı ve eğittiği terör örgütlerinin çöküşünün ve kendisinin uluslararası terörizmin aracı olarak komutan rolünün ve Amerikalı efendilerinin elinde kukla olduğunun açığa çıkmasının ardından, Türk rejiminin başı, bize, ancak gerçeklikten uzak bir kişi tarafından yapılabilecek içi boş, ileri tutar yanı olmayan açıklamalar yöneltmektedir” ifadelerine yer verildi. (SANA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.