29 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara20°C
  • İzmir22°C
  • Berlin12°C

SURİYE DEVLET AJANSI: İSRAİL'İN HAVA SALDIRISINA KARŞILIK VERİLDİ

İsrail'in Lübnan üzerinden Suriye topraklarına hava saldırısı düzenlediği, Suriye hava savunma sistemlerinin saldırıya karşılık verdiği iddia edildi.

Suriye devlet ajansı: İsrail'in hava saldırısına karşılık verildi

20 Ağustos 2021 Cuma 10:48

Suriye devlet ajansı SANA, İsrail’in Lübnan üzerinden başkent Şam'a hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. Suriye hava savunma sistemlerinin saldırıya karşılık verdiği aktarılan haberde, hava savunmasının 'saldırganların füzeleriyle karşı karşıya kaldığı ve çoğunu vurduğu, saldırının sonuçlarının şu anda incelendiği' belirtildi. Reuters'a konuşan bir ordu yetkilisi, Şam'ın yanı sıra Humus kentinin de hedef alındığını söyledi. İsrail'den konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. 

Lübnan Savunma Bakanı Zeina Akar, saldırıyı kınayarak "Lübnan hava sahasını alçak irtifada açıkça ihlal ederek vatandaşlar arasında paniğe neden oldu” ifadelerini kullandı. Lübnanlı bakan saldırının, 2006 Lübnan savaşını çözmek için alınan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 1701 sayılı kararını ihlal ettiğini söyledi ve BM'ye, İsrail'i Lübnan hava sahasını kullanarak Suriye'ye hava saldırıları düzenlemesini engelleme çağrısında bulundu. Akar, BM'ye şikayette bulunduğunu da açıkladı. 

Öte yandan, Fadi Alhassan isimli Lübnan Sivil Havacılık yetkilisi, saldırı nedeniyle Abu Dabi'den gelen Lübnan Ortadoğu Havayolları'na ait bir uçak ile Pegasus’a ait bir uçağın Beyrut'a iniş yapmadan önce Suriye hava sahasında yaklaşık 10 dakika beklemek zorunda kaldığını bildirdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.