29 Mart 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır8°C
  • Ankara15°C
  • İzmir17°C
  • Berlin9°C

SÜLEYMAN ÇEVİK'İN BABASI VEFAT ETTİ

Nûbihar Dergisi Editörü ve İlke Haber yazarı Süleyman Çevik'in muhterem babası vefat etti.

Süleyman Çevik'in babası vefat etti

12 Nisan 2019 Cuma 20:15

İnnâ lillahi ve İnnâ İleyhi Raciûn

Yazar ve Editör Süleyman Çevik’in babası Hasan Hüseyin Çevik (85) Diyarbakır’da tedavi gördüğü Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde vefat etti.

Rahatsızlığı nedeniyle iki yıla aşkın süredir tedavi gören 85 yaşındaki Çevik, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bugün vefat etti.

Merhum Hasan Hüseyin Çevik’in cenazesi 12 Nisan Cuma günü ikindi namazına müteakip, Yeniköy Mezarlığında toprağa verildi. 3 gün boyunca taziyelerin kabul edileceği yer; Hazrolular Yas Evi, Mevlana Halit Mah. Hatboyu Cd. Bağlar / Diyarbakır.

Merhuma Allah'tan rahmet, başta Süleyman Çevik olmak üzere, ailesine, yakınlarına ve sevenlerine sabrı cemil niyaz ederiz.

350-020.jpgÖZGEÇMİŞ:
Şair. 1934 yılında Diyarbakır’ın Çermik ilçesine bağlı ve bugün harabe olan Erçilek köyünde dünyaya geldi. Henüz çok küçük yaşlarda iken annesi vefat edince babası tarafından büyütüldü. Zorluklar içinde geçen çocukluk yıllarında ilkokul diplomasını dışarıdan aldı. 1974 yılında Mardin Çimento Fabrikasında çalışmaya başladı. 1989 yılında bu fabrikadan emekli olarak Diyarbakır merkezine yerleşti. Biri kız, beşi erkek altı çocuk babasıdır.

1950’li yıllardan itibaren Türkçe ve Kürtçe şiir yazmaya başlayan Hasan Hüseyin Çevik’in Kürtçe şiirleri Nûbihar dergisinde, Türkçe şiirleri de çeşitli yerlerde yer aldı. İlk Vatandan Sürgün adlı ilk şiir kitabı 2009’da yayımlandı.

Aktı gitti sel gibi, gönül sığmaz bir kaba, 
Döne döne yanaştım, ecel kuran girdaba, 
Bu abadan usandım, başa bela külahım, 
Yazmıyor ki halimi, bu kalem inat bana.

Hüseyin seslen nerdedir, beklediğim penahım?
Yükselmez mi semaya, ciğerleri yakan ahım, 
Benim dilekçemdir bu, sunmaya geldim şahım, 
Bu derdin ilacını, kalem gel, anlat bana.
(1974)


KAYNAK: Sedat Eroğlu / Gülbaran'ın Erganili Gülleri (2014), İhsan Işık / Geçmişten Günümüze Diyarbakırlı İlim Adamları Yazarlar ve Sanatçılar (2014) - Resimli ve Metin Örnekli Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi (C. 12, 2015).

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.