30 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara25°C
  • İzmir27°C
  • Berlin29°C

SUDAN DA VİZEYİ KALDIRIYOR

Sudan Cumhurbaşkanı Ömer el Beşir, Sudan'ın Türk vatandaşlarının ikinci ülkesi olduğunu ifade ederek, Türkiye'ye uyguladıkları vizeyi kaldıracaklarını söyledi.

Sudan da vizeyi kaldırıyor

20 Ekim 2009 Salı 09:41

TUSKON 105 işadamıyla Afrika ülkelerinden Sudan'a çıkarma yaptı. Bu girişimin ardından Sudan, Türkiye'ye uyguladığı vizeyi kaldırdı. Ayrıca Türk yatırımcılardan vergi de alınmayacak

Sudan Cumhurbaşkanı Ömer el Beşir de TUSKON tarafından düzenlenen forumda yaptığı konuşmada, Sudan'ın Türk vatandaşlarının ikinci ülkesi olduğunu söyledi. Beşir, tarım, su ve maden kaynakları açısından zengin bir ülke olan Sudan'a Türk işadamlarını yatırıma davet etti.

Çin'in, Sudan'ın potansiyelini daha önceden gördüğünü ve Afrika'ya Sudan üzerinden girdiğini anlatan Beşir, "Bunu Türkiye'den de istiyoruz." dedi. Sudan'da Türk işadamlarını kolaylıkların beklediğini ifade ederek, Türk işadamlarıyla mısır, susam ve pamuk alanlarında önemli yatırımlar yapılabileceğini vurguladı.

Beşir, "İki ülke arasında stratejik ortaklık kurmak istiyoruz. Sadece tarım alanlarında değil, altyapı çalışmalarında da Türk işadamlarını bekliyoruz. Bunun için birtakım sorunlar olduğunu gözlemledik. Bu sorunlardan en büyüğü olan ikametgâh ve vize sorunlarının farkındayız. Tüm Türk vatandaşlarına yönelik vizenin kaldırılması için talimat verdim." dedi. Sudan Tarım Bakanı Abdulhalim el Mutaafi de, Türkiye'nin ihracatının yüzde 50'den fazlasının AB ülkelerine ve ABD'ye gerçekleştiğini, bunun da Türk mallarının kalitesini gösterdiğini söyledi. Mutaafi, Türk işadamlarının, Sudan'da tarımsal alanda yatırım yapmaları halinde, kendilerinden vergi alınmayacağını açıkladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.