06 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara20°C
  • İzmir26°C
  • Berlin20°C

STÜDYODA GERGİN ANLAR

Beyaz Tv'nin beğenilerek izlenen programı 4 Kadın 1 Erkek, dün akşam yayınlanan yeni bölümünde sert tartışmalar yaşandı.

Stüdyoda gergin anlar

21 Nisan 2011 Perşembe 09:20

Programda konu YSK kararlarına gelince stüdyoda gergin anlar yaşandı. Nuriye Atabey, Sevilay Yükselir ve Hilal Kaplan arasında sert tartışmalar yaşandı.

4 kadın gazetenin yorumcu olarak katıldığı “4 Kadın 1 Erkek” programının dün akşam ki bölümünün moderatörlüğünü Milliyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Murat Sabuncu yaptı. Sabuncu, kadın gazeteciler arasında yaşanan sert tartışmalara müdahale etmekte zorlandı.

HAKSIZLIK OLUR

Sevilay Yükselir, YSK’nın aldığı karar nedeniyle hükümetin suçlanmasına tepki göstererek “Bu suçu hükümete yıkarsak bu haksızlık olur.” dedi. YSK’nın bağımsız bir kuruluş olduğuna dikkat çeken Yükselir “YSK kararı sonrası CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun çıkışını yerinde gördüm, ancak aynı çıkışı Bahçeli’den e beklerdim. Bu karar öyle basit bir karar değil.” diye konuştu.

“Bu ülkenin en büyük sorunu Kürt Sorunudur” diyen Yükselir, bu meselenin çözümüne YSK’nın darbe vurduğunu ifade ederek “Bütün devlet kurumlarının bu sorunun çözümü için gayretine rağmen, YSK’nın bu kararı, bu barışçıl sürece bomba koydu.” diyerek YSK’ya tepkisi dile getirdi.

SORUNU AKP ÇÖZSÜN

Yükselir’in bu sözlerine tepki gösteren gazeteci Nuriye Atabey ise hükümetin duruma göre davrandığını ifade ederek “Hükümet Anayasa Mahkemesi ve YSK’nın işine gelmediği kararlarında ‘Bu bir siyasi karardır’ diyor. Anayasa maddesini neremize yazalım? Olur mu öyle şey? Çok enterasansınız valla. Madem iktidar AKP bu sorunu çözsün o zaman.” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.