05 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır21°C
  • Ankara18°C
  • İzmir23°C
  • Berlin22°C

SPİEGEL: TÜRKİYE NİTELİKLİ MÜLTECİLERİ ALIKOYUYOR

Alman haber dergisi Spiegel'de yer alan iddiaya göre; Türkiye, nitelikli Suriyeli mültecilerin Avrupa Birliği ülkelerine göç etmesine izin vermiyor.

Spiegel: Türkiye nitelikli mültecileri alıkoyuyor

21 Mayıs 2016 Cumartesi 17:06

Habere göre; Brüksel’de AB ülkeleri arasında düzenlenen kapalı bir oturumda Lüksemburglu temsilciler, Türkiye’nin AB’ye önerdiği sığınmacı listesinde dikkat çekici biçimde ‘ağır sağlık sorunları olan ve eğitim düzeyi düşük mültecilerin’ yer aldığını söyledi.

Haberde; Almanya, Hollanda ve Lüksemburg’un elindeki verilerin, Türk makamlarının son dönemde yüksek nitelikli mültecilerin yurtdışına çıkış izinlerini son anda iptal ettiğini gösterdiği belirtiliyor. Seyahat izni iptal edilen Suriyelilerin çoğunun mühendis, doktor gibi iyi eğitim almış iş gücü olduğuna dikkat çekiliyor.

Bir diğer iddia da; Türkiye’nin, BM Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’ne (UNHCR) resmi bir başvuruda bulunarak Suriyeli akademisyenlerin Türkiye’den çıkışlarına izin verilmeyeceğinin ilettiği.

Türkiye ve AB arasında yapılan mülteci anlaşması uyarınca; AB’ye yasadışı yollarla gelen ve Türkiye’ye geri gönderilen her Suriyeli karşılığında, AB de Türkiye’den yasal yollarla bir Suriyeli kabul ediyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.