30 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara21°C
  • İzmir23°C
  • Berlin24°C

SP, 'SAV FORMÜLÜ'YLE KONGREYE GİDİYOR

Saadet Partisi'nde beklenen olağanüstü kongre için son aşamaya gelindi. Formül ise Önder Sav'dan alındı.

SP, 'Sav formülü'yle kongreye gidiyor

27 Temmuz 2010 Salı 13:52

GÜNCELLENDİ
SP'nin gergin geçen ve çok tartışılan kongresinin ardından bugün toplanan imzalar ile yeni bir karar alındı.

Saadet Partisi Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada 'İmza sayısı yeterli. Olağanüstü Kongre'ye gidilecek' denildi.

Olağanüstü Kongre için Genel Merkeze imzalar bugün verildi. Bugün saaat 14.00'de imzalar genel merkeze verildi. İmzaların verilmesi ise yeni tartışmaları da beraberinde getiryor.

Bu tartışmlarada Necmeddin Erbakan tarafı 130 imzanın yeterli olduğunu savunurken Numan Kurtulmuş ise kongrenin yeniden toplanması için 300 imza gerektiğini belirtiyor.

Genel Merkez'den yapılan açıklamada kaç imzanın toplandığına ilişkin açıklama yapılmadı.

---------------------

Saadet Partisi'nde olağanüstü kongre için parti tüzüğündeki değişiklikten dolayı yeterli imza sayısını bulamayan tasfiyeciler, Önder Sav'dan alınan akıl doğrultusunda Siyasi Partiler Kanunu'na göre kongre çağrısı yapma kararı aldı. Saadet Partisi kaynaklarından alınan bilgiye göre olağanüstü kongre için çalışma başlatan Erbakan Hoca kanadı bugün genel merkeze resmi başvuruda bulunacak.

KAMALAK BAŞVURACAK

Haber 7'nin elde ettiği bilgilere göre Saadet Partisi eski Genel İdare Kurulu Üyesi ve Anayasa Hukuku Prof. Dr. Mustafa Kamalak saat 14.00 sıralarında olağanüstü kongre çağrısı için genel merkeze başvuruda bulunacak. İmzaların tesliminden sonra heyet adına Kamalak tarafından Saadet Partisi Genel Merkezi önünde bir basın açıklaması yapılacağı da öğrenildi.

500 CİVARINDA İMZA

Olaylı kongreden sonra tasfiye olan Erbakan Hoca kanadının olağanüstü kongre için yaptıkları çalışma sonrasında 500 civarında delegenin imzasını aldığı öğrenildi. Fakat bu sayı son kongrede değiştirilen parti tüzüğüne göre yeterli değil en az 626 imza gerekiyor.

SAV’IN FORMÜLÜYLE AŞILDI

Bu sorun Siyasi Partiler kanununda geçen “olağanüstü kongre için toplam delege sayısının 1/5'i yeterlidir” ibaresiyle aşılmak istenecek

Eski Adalet Bakanı Şevket Kazan'ın olağanüstü kongreye gitme şartları için CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile görüşüp fikir aldığı basına yansımış ve Kazan da buluşmayı doğrulamıştı.

KAZAN: SAV DA ONAY VERDİ

Kazan dün yaptığı açıklamada Saadet Partisi'nin son kongresinde bir tüzük değişikliğine gidildiğini ve Siyasi Partiler kanuna göre delegelerin göre olağanüstü kongre çağrısı için gerekli olan 5'te birlik sayısının tüzük komisyonu tarafından bir rivayete göre 3'te bir veya 3'te ikiye çıkarıldığına dikkat çekmişti.

Bu düzenlememin, bir hukukçu olarak kendisine göre 'bir azınlık hakkının ihlali' ve Siyasi Partiler Kanunu'na aykırı olduğunu belirten Kazan, konuyu bir bilen olarak danıştıkları Önder Sav'ın da kendisine katılarak, olağanüstü kongre çağrısı için Siyasi Partiler Kanunu'nda geçen 1/5 şartının parti tüzüğünde 1/3 veya 2-3'e çıkarılamayacağını açıkça ifade ettiğini kaydetti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.