16 Nisan 2024
  • İstanbul26°C
  • Diyarbakır24°C
  • Ankara26°C
  • İzmir26°C
  • Berlin10°C

SOYLU: ABD GÜYA BİZİMLE DALGA GEÇİYOR

Afyon Kocatepe Üniversitesi 2018-2019 Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD’ye yönelik eleştirilerde bulundu.

Soylu: ABD güya bizimle dalga geçiyor

12 Kasım 2018 Pazartesi 13:56

ABD’nin PKK’nin 3 yöneticisi Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan’ın kimlik ya da yer tespitini mümkün kılacak bilgiler karşılığında toplam 12 milyon dolar ödül koyması için, “Bugüne kadar hiç sesimi çıkarmadım. Güya bizle dalga geçiyorlar. İki bakanı yaptırım listesinden çıkartıp, üç teröristi yaptırım listesine koyuyorlar. Bize demek istiyor ki ‘senin bakanınla terörist arasında bir fark söz konusu değil’ biz de bunu yiyeceğiz” diyen Soylu, bu konuda geniş bir istihbarata sahip olduklarını söyledi.

Soylu sözlerini şöyle sürdürdü: “Stratejik ortağımız, bizle beraber, 3 tane teröristi listesine alırken, arka cephede, Suriye Irak cephesinde, PKK ile beraber ‘petrolün yüzde 25’i benim olacak, yüzde 75’i senin olacak’ hesabını yapanlardır. Bu bir ikiyüzlülüktür, bu samimiyetsizliktir. Bu kadar açık ve nettir. Nerede, hangi gün, kimle yaptığı da bilgimiz dahilindedir. Türkiye, eski Türkiye değildir. Türkiye’yi eski Türkiye olarak niteleyenler yanılmaktadır ve yanıldıklarını da anlamaktadırlar.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.