27 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara15°C
  • İzmir16°C
  • Berlin10°C

SOÇİ’DEKİ ZİRVE SONA ERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Rusya Devlet Başkanı Putin’le Soçi’de yaptığı kritik görüşme yaklaşık 3 saat sürdü.

Soçi’deki zirve sona erdi

29 Eylül 2021 Çarşamba 19:11

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le Soçi’de yaptığı kritik görüşme bitti. Görüşme 2 saat 45 dakika sürerken, iki liderin ortak açıklama yapması beklenmiyor. Görüşmenin ardından, heyetlerin de yer alacağı bir çalışma yemeği planlanıyor.

Erdoğan ve Putin, görüşmeye girmeden önce yaptıkları basın açıklamalarında işbirliği mesajları vermişti.

“Suriye ile ilişkili birlikte attığımız adımlar büyük önem arz ediyor. Oranın da barışı yine Türkiye ve Rusya ilişkilerine bağlı” diyen Erdoğan, devamında şu sözleri kullandı:

Bir diğer konu da tabii özellikle bizim savunma sanayinde beraber attığımız adımlar. Bunu da ayrıca zaten konuşmamızda fayda var. BM Genel Kurulu’nda malum zevat bazı konuları özellikle sordu. Biz de onlara zaten gereken cevabı verdik. Çünkü attığımız adımlardan dönmemiz mümkün değil. Özellikle şuna inanıyorum, bizim Türkiye-Rusya ilişkilerinde her geçen gün çok daha güçlenerek devam etmemizde çok büyük faydalar var.

Putin: Görüşmelerimiz kimi zaman zor geçiyor

Putin ise “Türkiye ile görüşmelerimiz kimi zaman zor geçiyor, ancak her zaman pozitif bir sonuçla bitiyor, uzlaşı bulmayı öğrendik. Avrupa doğalgaz pazarında sallantılı bir dönemden geçiliyor, ancak Türkiye, TürkAkım’ın devreye girmesi ardından kendini güvende hissediyor” diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.