SİYASET SANATÇILARA ROL BİÇMESİN!
Başbakan Türkiye'nin en değerli 60 sanatçısını Dolmabahçe'de ağırlayacak. Kürt açılımı için destek isteyecek. İlk ses Yılmaz Erdoğan'dan geldi
05 Şubat 2010 Cuma 09:52
NTV ekranlarında yayınlanan Canlı Gaste başbakanlığın Kürt açılımı için düzenlediği çok özel bir daveti gündeme getirdi. Başbakan, Dolmabahçe Saray'ında 20 Şubat'ta düzenleyeceği davette Türkiye'nin en değerli sanatçılarını ağırlayacak. Konu ise Kürt açılımı olacak. Peki hangi sanatçılar davet edildi Dolmabahçe'ye? İbrahim Tatlıses, Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Ferhat Göçer, Emel Sayın, Orhan Gencebay, Edip Akbayram, Selda Bağcan, Yılmaz Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu 60'a yakın sanatçı davette yer alacak.
Can Dündar'ın hazırlayıp sunduğu Canlı Gaste'ye telefonla bağlanan Yılmaz Erdoğan hem açılıma dair görüşlerini anlattı hem de BDP (Kapatılan DTP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın partisinin kongresinde yaptığı çağrıya cevap verdi. Demirtaş, Erdoğan ve Mahsun Kırmızıgül gibi Kürt kökenli sanatçılara ana dillerinde film çekmeleri çağrısında bulunmuştu.
AÇILIMI ÇOK ÖNEMSİYORUM
Can Dündar: Nasıl karşıladın bu daveti onu sorayım öncelikle?
Yılmaz Erdoğan: Bana henüz davet gelmiş değil ama ben açılımı çok önemsiyorum. Bu yöntemi de çok beğeniyorum. Hiç bir çevre ayrımı gözetmeden fikirlerin alınması bence de çok önemlidir.
Can Dündar: Açılımın yalpaladığını ve yavaşladığını söyleyenler de var. Sen de öyle düşünüyor musun?
Yılmaz Erdoğan: Bu kadar ağır ve kanserojen etkileri olan bir sorunda yalpalamak normaldir. 25 senelik bir sorunu pürüz olmadan çözemezsiniz. 'Pürüz çıkmasın' demek normal değil şu durumda.
YILMAZ ERDOĞAN: SİYASET SANATÇILARA NE YAPMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEMESİN!
Yılmaz Erdoğan, Başbakan'ın davetini ve açılımı önemsediğini desteklediğini söylerken BDP Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kendisini muhatap alan açıklamasına ise mesafeli yaklaştı.
Can Dündar: Sen Başbakan'a ne demeyi düşünürsün?
Yılmaz Erdoğan: Ben hazır fırsat bulmuşken. BDP Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kongrede yaptığı çağrıya cevap vermek istiyorum. "Yılmaz Erdoğan ve Mahsun Kırmızıgül gibi sanatçılara ana dillerinde film çekmeleri çağrısında bulunuyoruz" demişti. Mutlaka iyi niyetli bir çağrıdır. Ama siyasetin sanat üzerinde bu tip çağrılar yapması da pek hoş değil. Siyaesetin sanatçılara ne yapması gerektiğini söylemesine de gerek yok. Tabi bu iyi niyetle yapılmış bir çağrıdır. Kongrelerde yapılacak popülist çağrılarla çözüme gidileceğini sanmıyorum. Ben Vizontele filminde de Kürtçe altyazı kullandım. Yani bu yanıyla zaten bir duyarlılığımız var.
Can Dündar: Sezen Aksu da bu konuda bir duyarlık göstermişti ama tepki almıştı. Yandaş damgası yemişti.
Yılmaz Erdoğan: Bunları çok önemsemiyorum. İnternette kendini bilmezlerin ne dediğini önemsemiyorum. Kimsenin de önemsemediğin düşünüyorum. Ben ilk defa Ankara'dan merkezi hükümetten önemli bir irade gösterildiği için bunu önemsiyorum. Bugüne kadar kimse fikrimizi de sormadı. Belki biz çözmeyeceğiz sorunu ama halka anlatma anlamında katkımız olur. Bunu da vatani bir görev olarak görüyorum ve üstüme düşeni yapmaya da hazırım.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2009 İlke Haber
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.