05 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır19°C
  • Ankara13°C
  • İzmir18°C
  • Berlin16°C

SIRRI SÜREYYA ÖNDER: İŞKENCECİMLE YÜZLEŞECEĞİM!

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu bugün eski Emniyet Genel Müdürü Refet Küçüktiryaki ve emekli Albay Raci Tetik'i dinleyecek.

Sırrı Süreyya Önder: İşkencecimle yüzleşeceğim!

20 Ekim 2012 Cumartesi 13:44

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Alt Komisyonu üyesi BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, komisyonun bugün 12 Eylül döneminin Mamak Askeri Cezaevi Müdürü Raci Tetik'i dinleyeceğini belirterek, "Benim bir fiil işkencecim. Sadece benim değil, Mamak zindanından geçen binlerce insanın işkencecisidir o" dedi.

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu bünyesinde görev yapan 12 Eylül darbesine ilişkin alt komisyon, bugün eski Emniyet Genel Müdürü Refet Küçüktiryaki ve emekli Albay Raci Tetik'i dinleyecek.

Dolmabahçe Sarayı'na gelişti basın mensuplarının sorularını cevaplayan komisyon üyelerinden Milletvekili Sırır Süreyya Önder, "Raci Tetik için kimsenin tanıklığına ihtiyaç yok bu komisyonda. Benim bir fiil işkencecim. Sadece benim değil. Mamak zindanından geçen binlerce insanın işkencecisi. İki yoldaşımızın ölümünden sorumlu. Onları sorarak başlayacağım. İnsan bir garip oluyor tabii ki. Cezaevinde herkese ne yapıldıysa bize de o yapıldı. Falakalar, kendi eliyle dövmeler, köpekleri üstümüze salmalar, hakaretler. Bir özel harp mensubudur kendisi. Kıbrıs'taki gaddarlığından dolayı ödüllendirilerek Mamak'a gönderilmiştir" dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.