30 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara21°C
  • İzmir24°C
  • Berlin25°C

ŞİLİ'DE 8,3 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Deprem ülkesi Şili'de merkez üstü Valparaiso'nun 170 km kuzeydoğusunda 33 km derinlikte 8,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonrası tsunami alarmı verildi.

Şili'de 8,3 büyüklüğünde deprem

17 Eylül 2015 Perşembe 08:46

Türkiye saat ile 01.40’ta, yerel saatte 19:54’te meydana gelen deprem komsu Arjantin’in Katamarca, San Juan, Mendoza ve ABD’nin California şehrinde hissedilirken, bölgelerde de paniğe yol açtı. Valparaiso’ya binlerce km uzaklıkta bulunan Arjantin’in başkenti Buenos Aires’in yüksek binaların üst katlarında hissedildiği kaydedildi.

Peru, Ekvador ve Hawaide de tsunami alarmı verildi. Şilili yetkililer depremin Coquimbo bölgesindeki kıyılarda 4,5 metrelik dalgalar yarattığını söyledi.

Illapel Belediye Başkanı Denis Cortes bir kişinin duvar yıkılması sonucu öldüğünü, 15 kişinin de yaralandığını söyledi. Kentteki bazı evlerde de hasar oluştuğu bildiriliyor. Şili İçişleri Bakanı Jorge Burgos şimdiye kadar depremde ölen kimseyi tespit etmediklerini belirterek halkı sakin olmaya davet etti.

650-018.jpg

Depremi artçı sarsıntıların izlediği belirtiliyor.

Şili sismik açıdan dünyanın en aktif bölgelerinden biri. Şubat 2010’da Şili’nin orta kesimlerini vuran deprem 500’den fazla kişinin ölümüne yol açmıştı. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.