20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır21°C
  • Ankara20°C
  • İzmir15°C
  • Berlin6°C

SIFIR GÜMRÜKLE SOĞAN İTHALİNE DEVAM!

Kuru soğan ithalatında “sıfır gümrük vergisi” uygulaması 30 Nisan’a kadar uzatıldı.

Sıfır gümrükle soğan ithaline devam!

07 Nisan 2019 Pazar 17:06

Kuru soğan ithalatında “sıfır gümrük vergisi” uygulaması 30 Nisan’a kadar uzatılmasına ilişkin İthalat Rejimi Kararına Ek Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, kuru soğan ithalatında 31 Mart itibarıyla süresi dolan “yüzde sıfır gümrük vergisi” 30 Nisan’a kadar uygulamada kalacak.

Türkiye’ye ihracat yapılması nedeniyle Azerbaycan’da soğan fiyatları ikiye katlandı. Geçen yılın ilk 2 ayında 1.200 ton olan soğan ihracatı yapan Azerbaycan’ın bu yılın aynı döneminde ihracatının 7.300 tona yükselmesi iç piyasada fiyatların artmasına neden oldu.

TANZİM SATIŞ AYARI TUTMADI

Geçen yıl fiyatı yüzde 68 artarak zam şampiyonu olan kuru soğan fiyatları mart ayında ithalat ve tanzim satışlarla düşürülse de nisanla birlikte tekrar yükselişe geçti.

Seçimlerin bitmesiyle tanzim satış noktalarının birçok meydandan kaldırılarak zincir süpermarketlerin içine taşınmasıyla birlikte kuru soğan kıtlığı başladı. Süpermarketlerin birçok mağazasında bulunamayan kuru soğan online satış listelerinden de çıkarıldı. Kuru soğan stoğu tükenirken küçük marketlerde fiyat 10 liraya yaklaştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.