ŞEYH SAİD, İDAMININ 87. YILINDA İSTANBUL`DA ANILDI
İstanbul`da 37 İslami STK`nın bir araya gelerek oluşturduğu `Şehid Şeyh Said'i Anma Platformu` tarafından bir etkinlik düzenlendi.

01 Temmuz 2012 Pazar 17:50
Şeyh Said, idamının 87. yıldönümünde İstanbul'da bir etkinlikle anıldı.
Fatih Camisi'nde ikindi namazını kılan gruptakiler, daha sonra cami önünde toplandı. Ellerinde Şeyh Said'in fotoğrafları bulunan gruptakiler, pankart açarak, Kürtçe ve Türkçe sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti.
Kürtçe ve Türkçe Pankartların taşındığı yürüyüş sırasında "Mazlumların Hesabı Sorulacaktır", "Mahkeme Değil Cinayet Şebekesi", "Arşivler Açılsın Hesap Sorulsun", "Jı Boy Zalima Bijî Cehennem", "Riya me Riya Şêx Seîd`e", "Şeyh Saidin Kıyamı Onurumuzdur", "Mazlumların Kanı Zalimleri Boğacak", "Şehid Şeyh Said, Yolun Yolumuzdur", "İslam Dinê me, Azadî Riya me", "Ümmetiz, Kardeşiz, Kazanacağız", "İslam Dinimiz, Özgürlük Yolumuz" şeklinde Kürtçe ve Türkçe sloganlar atıldı.
Burada okunan Kur'an-ı Kerim ve yakılan Kürtçe ağıtın sonrasında konuşan Şeyh Said'in torunu Diyadin Fırat, dedesinin mezar yerinin bir an önce kendilerine gösterilmesini ve idamından önce yazdığı uzun vasiyetin kendilerine teslim edilmesini talep ettiklerini söyledi.
Grup adına yapılan basın açıklamasında da ''arşivlerin açılması, gerçeklerle yüzleşilmesi, Şeyh Said ve arkadaşlarının cenazelerinin iadesinin sağlanması'' talep edildi.
Etkinliğe çok sayıda sivil toplum kuruluşu destek verdi.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2009 İlke Haber
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.