02 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır19°C
  • Ankara15°C
  • İzmir22°C
  • Berlin24°C

SEVİLAY YÜKSELİR'DEN MÜGE ANLI'YA

Sabah Gazetesi yazarı Sevilay Yükselir, Müge Anlı'nın ırkçı söylemlerine sert tepki gösterdi.

Sevilay Yükselir'den Müge Anlı'ya

26 Ekim 2011 Çarşamba 12:56

Sabah Gazetesi yazarı Sevilay Yükselir, Müge Anlı'nın ırkçı söylemlerine tepki göstererek "Ben o sözler nedeniyle üzgünüm aynı gruptayız ama grubumuz bu konuda çok sağlam duruyor. Bu bir insanlık suçudur." dedi.

Beyaz Tv'de yayınlanan "Acı Kahve" programında konuşan Sevilay Yükselir, Müge Anlı ile aynı grupta yer aldıklarını hatırlatarak "Deprem haberi geldiği anda kendi kendime bir çağrışım yaptım. "Bu şimdi nasıl konumlandırılacaktır, PKK ile terör ile nasıl bağdaştıracaklar" diye. Bunu tahmin ettim aslında." dedi.

O SÖZLER İNSANLIK SUÇUDUR

Bu tür ırkçı söylemlerin sosyal medyada başladığını ifade eden Yükselir, sosyal medyada yapılan yorumların bir nebze refüze edilebileceğini ifade ederek "Asıl korkunç olan milyonlarca insanın izlediği ekranlarda böyle abuk subuk laflar etmek. Bende üzgünüm aynı gruptayız. Ama grubumuz bu konuda çok sağlam duruyor. Müge Anlı'nın söylediği o korkunç laflardan dolayı hepimiz çok üzgünüz. Bunu bütün insanların bilmesi gerekir. Çok korkunç bu sözler. Her şeye rağmen böyle bir felaketin sonucunu getirip ırkçı duygularla, o kafatasçı duygularla siyasi tartışmaya bağlamak ve bundan siyaseten bir rant elde etmeye çalışmak şov yapmak insanlık dışıdır bir şeydir, insanlık suçudur, nefret suçudur." dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.