11 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara14°C
  • İzmir20°C
  • Berlin17°C

SERAKİB'DE NELER OLUYOR: REUTERS'IN 'TSK ELE GEÇİRDİ' İDDİASINI RUSYA YALANLADI

Reuters, Türkiye destekli muhaliflerin İdlib'e bağlı Serakib ilçesini geri aldığına dair bir son dakika haberi servis ederken Moskova'dan jet yalanlama geldi.

Serakib'de neler oluyor: Reuters'ın 'TSK ele geçirdi' iddiasını Rusya yalanladı

27 Şubat 2020 Perşembe 12:57

Türkiye ile Şam rejiminin karşı karşıya geldiği bölgede kasabalar, köyler hızla el değiştiriyor. Bu kasabalardan biri de stratejik önemdeki Serakib. Bir süre önce Şam rejimine geçen kasabaya bağlı bazı köylerin yeniden radikal grupların eline geçtiğine dair haberler geliyor. 

Reuters, Türkiye destekli muhaliflerin İdlib'e bağlı Serakib ilçesini geri aldığına dair bir son dakika haberi servis ederken Moskova'dan jet yalanlama geldi.

Rus haber ajanslarına konuşan Rus askeri kaynak, Suriye’nin İdlib kentine 15 km uzaklıkta bulunan stratejik konumdaki Serakib kasabasının Suriyeli muhaliflerin eline geçtiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Reuters’ın Rus ajanslardan aktardığına göre askeri kaynak, Suriye hükümetine bağlı güçlerin Serakib’e yapılan saldırıyı püskürttüğünü açıkladı.

TSK destekli muhaliflerin daha önce 10 Şubat, 11 Şubat ve 20 Şubat’ta gerçekleştirdiği saldırılar, Suriye ordusu tarafından püskürtülmüştü.

Londra merkezli, muhalif Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne (SOHR) göre, Türkiye’nin askeri gücünü ve ateş desteğini arkasına alan cihatçılar, Serakib’in çevresindeki bazı köyleri ele geçirdi.

Muhaliflere yakın kaynaklar da Serakib’in kuzeybatısındaki Bicarz, Salihiye ve Afs ile batısındaki Sa’n köyünün ele geçirildiğini; ayrıca kentin kuzeyindeki Duveyr köyünün alınarak Halep-Şam (M5) otoyolunu kesildiğini öne sürüyor. (ahval)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.