29 Mart 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır10°C
  • Ankara14°C
  • İzmir19°C
  • Berlin9°C

SELVİ: EYLÜL AYI ÖNEMLİ GELİŞMELERE SAHNE OLACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da alınan dokuz puanlık yenilginin ardından ilk kez dinlenmeye çekildi.

Selvi: Eylül ayı önemli gelişmelere sahne olacak

22 Temmuz 2019 Pazartesi 09:26

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da alınan dokuz puanlık yenilginin ardından ilk kez dinlenmeye çekildi.

AKP’ye yakınlığı ile bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, “Aslında buna ‘değişim kampı’ da diyebiliriz. Çünkü Erdoğan yeni döneme hazırlanıyor” diyor.

Seçim sonuçları ile yeni bir denklem kurulduğunu ve yeni parti kurma çalışmalarını hızlandırdığını söyleyen Selvi, “Eylül ayından itibaren bu sürecin hızlanması bekleniyor” ifadesini kullanıyor.

Erdoğan’ın meydanlara çıkarak, AKP tabanını motive etmek ve yeni partileri yıpratıcı mesajlar vermek için soyunacağını belirten Selvi, Erdoğan’ın kurulacak partileri şu iki noktadan hedef almasının beklendiğini kaydediyor:

1- (Özellikle Amerikan-İngiliz tezgâhını işaret ederek) Yabancı birtakım mihrakların oyununa alet oluyorlar. Ümmeti bölecekler.
2- AK Parti döneminde cumhurbaşkanlığı, başbakanlık ve bakanlıklar yaptılar. Şimdi davamıza ihanet ediyorlar, bizi sırtımızdan hançerliyorlar.

“Erdoğan, yeni partileri erken doğuma zorluyor” diyen Selvi, “Eylül ayı önemli gelişmelere sahne olacak” görüşünü dile getiriyor.

23 Haziran’dan sonra Erdoğan’ın tek güç olmaktan çıktığını savunan Selvi, muhalefetin de hamle gücü elde ettiğini ifade ediyor.

Selvi’nin aktardığına göre, Erdoğan’ın yurt gezilerinden sonra hem parti yönetiminde hem de kabinede mini bir revizyon beklendiği notunu aktarıyor.

“Yeni dönemde siyaset dili ve tarzına ilişkin bir değişiklik olacak mı?” sorusuna da cevap arayan yazar, “Daha çok kadrolarda küçük çaplı değişiklikle yetinileceği yönünde bir izlenim edindim. Siyaset dili ve yönetim tarzında bir değişiklik öngörülmüyor” cevabını veriyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.