20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır13°C
  • Ankara16°C
  • İzmir17°C
  • Berlin6°C

SEFİN DİZAYİ: BARZANİ SORUNLARIN ÇÖZÜM MERKEZİ OLARAK GÖRÜLÜYOR

Kürdistan Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, yabancı ülke temsilcilerinin Başkan Barzani’yi çözüm merkezi olarak gördüklerinden dolayı kendisini ziyaret ettiklerini söyledi.

Sefin Dizayi: Barzani sorunların çözüm merkezi olarak görülüyor

16 Ocak 2019 Çarşamba 14:59

Amerika’nın Sesi’ne konuşan Kürdistan Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, art arda Hewler’e yabacı ülkeden heyetlerin ziyaret etmesinin Kürdistan’a verilen değer ve biçtiği misyondan kaynaklandığını belirterek, “Bölgedeki siyasi aktörler arasında güçlü bir siyasi oyun oynanıyor” diyerek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Hewler, Irak’ın iç sorunlarının çözüm merkezi konumunda. Başkan Barzani’nin ise bu sorunların çözümünde etkili ve gözle görülür bir rol üstlenmiş durumda.”

Görüşmelerin en önemli gündem maddelerinden birinin enerji konusu olduğunu ifade eden Dizayi, “Irak uluslararası toplum açısından önemli bir ülke. Irak’ın istikrarlı olması tüm bölgenin istikrarını ve uluslararası toplumu doğrudan etkiliyor. Kürdistan bu istikrarda önemli bir rol oynuyor.  Bu nedenle ikili ilişkilerin gelişmesinden büyük bir önem veriliyor” dedi.

Kürdistan ile temasta bulunan ülkelerin Kürdistan’a desteklerinin süreceğine dair sözler verdiğini dile getiren Kürdistan Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, Bağdat ile Hewler arasında gelişen çözüm arayışlarını da desteklediklerini sözlerine ekledi.

Dış ülkelerden gelen heyetlerin Başkan Barzani’yi ziyareti konusuna ilişkin ise Dizayi, “Başkan Barzani sorunların çözüm merkezi olarak görülüyor. Sadece Kürdistan’ın içerisinde değil Irak açısından da Başkan Barzani’nin 50 yıllık çalışması ve derin tecrübesi bulunuyor. Tüm taraflar onun engin bilgi ve tecrübesini takdir ediyor, bölge ve dünyadaki sorunların çözümünde fikrini almak istiyorlar. Barzani’nin resmi bir yetkisi olsun veya olmasın bu böyle devam edecektir” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.