25 Nisan 2024
  • İstanbul23°C
  • Diyarbakır25°C
  • Ankara24°C
  • İzmir23°C
  • Berlin6°C

SEÇİM SONUÇLARI BUGÜN AÇIKLANIYOR

Kürdistan Bağımsız Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu’nun seçim sonuçlarını bugün açıklaması bekleniyor.

Seçim sonuçları bugün açıklanıyor

04 Ekim 2018 Perşembe 11:15

Dün açıklama yapan Kürdistan Bağımsız Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu Başkanı Hindiren Mihamed, seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra seçimler boyunca komisyon üyeleri ve sandık görevlilerine yönelik güvenlik güçlerince gerçekleştirilen hak ihlallerini gündemlerine alacaklarını söylemişti.

Kürdistan Bölgesi’nde gerçekleşen seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına göre PDK %45 oranında oy alarak Kürdistan genelinde birinci parti oldu. Seçimlerin henüz resmi olarak açıklanmayan sonuçlarına göre PDK 45, YNK 21, Goran Hareketi 12, Yeni Nesil 8, İslami Toplum(Komel) 7, İslah Cephesi(Yekgirtû ve Bizutnewa ittifakı) 5 sandalye elde etti.

Kürdistan Bölgesi’nin 2013 tarihinde gerçekleşen seçimlerinde Resmi sonuçlara göre, PDK 38 milletvekili çıkararak birinci olurken, Goran 24 sandalye ile ikinci, YNK ise 18 sandalye ile üçüncü olmuştu. İslami Birlik Partisi (Yekgirtû)  10 sandalye, İslam Toplumu Partisi (Komela)  6 sandalye, İslami Hareket (Bızotnewaa), Sosyal Demokratlar, Araste ve  Azadi birer sandalye kazanmıştı.

111 sandalyesi bulunan Kürdistan Parlamentosu'nda azınlıklara 11 sandalye kota veriliyor. Kotaların dağılımı ise şöyle: 5 Türkmen, 5 Asuri-Süryani-Kildan, 1 Ermeni kotası.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.