29 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara15°C
  • İzmir18°C
  • Berlin16°C

ŞEBNEM KORUR FİNCANCI VE EROL ÖNDEROĞLU TAHLİYE EDİLDİ

Özgür Gündem Gazetesi'nde "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına katılarak gazetenin bir günlük yayın yönetmenliğini yapan Şebnem Korur Fincancı ve Erol Önderoğlu tahliye edildi.

Şebnem Korur Fincancı ve Erol Önderoğlu tahliye edildi

30 Haziran 2016 Perşembe 16:56

Özgür Gündem Gazetesi'nde "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına katılarak gazetenin bir günlük yayın yönetmenliğini yaptıktan sonra 'terör örgütü propagandası' suçuyla tutuklanan Şebnem Korur Fincancı ve Sınır Tanımayan Gazeteciler kuruluşunun Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu tahliye edildi. Ahmet Nesin'in tahliyesiyle ilgili henüz karar verilmedi. 

Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Soruşturma Savcısı Eşref Durmuş tarafından hazırlanan iddianamede Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı ve adli tıp uzmanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, gazeteci-yazar Ahmet Aziz Nesin ve gazeteci Erol Önderoğlu "şüpheli" olarak yer aldı.

İddianamede üç ismin 14,5 yıla kadar hapisleri isteniyor. Suçlamalar; ‘suç işlemeye alenen tahrik etmek’, ‘suçu ve suçluyu övmek’, ‘terör örgütü propagandası yapmak’.

6701-038.jpg


10 günlük tutukluluk sonrası tahliye edilen Erol Önderoğlu ilk değerlendirmesini imc tv’ye yaptı. “Tahliye benim için mutluluk verici değil” diyen Önderoğlu, “Türkiye adaleti çok hazin bir tecrübe yaşadı” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.