26 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır29°C
  • Ankara27°C
  • İzmir24°C
  • Berlin15°C

ŞEBNEM KORUR FİNCANCI, CEZAEVİNDEN TAHLİYE EDİLDİ

TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, verilen tahliye kararının ardından Bakırköy Cezaevinden tahliye edildi.

Şebnem Korur Fincancı, cezaevinden tahliye edildi

11 Ocak 2023 Çarşamba 19:30

TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın tutuklu yargılandığı davanın üçüncü duruşması Çağlayan’daki İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme heyeti Fincancı’yı “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı ve tahliyesine karar verdi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı için verilen tahliye kararının ardından çok sayıda kişi Fincancı’nın tahliye edileceği Bakırköy Cezaevi önüne gitti.

TTB Başkanı Fincancı’nın tahliye evrağı saat 17.00’ye doğru Bakırköy Cezaevine ulaştı. Avukatlar Fincancı’yı almak için cezaevine girdi. TTB Başkanı Fincancı saat 18.00’e doğru cezaevinden çıktı. 

Fincancı, tahliyesinin ardından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

En başından beri, bütün baskılara rağmen haber yapmaya gayretiniz gerçekten çok kıymetli. Tabii haber yapamayanları, sesini çıkaramayanları da bir kenara koyuyoruz elbette. Bugün de duruşmada söyledim, korkunun ecele faydası yok. Ne gördükse, hakikat neyse, biz insan hakları mücadelesi yürütenlerin, hekimlerin sorumluluğu olduğu gibi sizlerin de bunu kamuoyuna iletme sorumluluğu olduğunu unutmamak gerekiyor. Bu günler geçtiğinde sorumluluğunu yerine getirmiş ve getirmemiş olanları hep birlikte göreceğiz. O yüzden, ben bu sorumluluğu yerine getiren ve bizlerle dayanışma içinde olan, bu mücadelede bize yol arkadaşı olanlara teşekkür ediyorum. Tabii ki Evrensel başta olmak üzere. Çünkü evrensel gazetem, sürekli baskılara uğruyor, cezalandırılıyor ama biz o cezalara boyun eğmiyoruz.

Bize verilen ceza çok anlamsız bir durum. Çünkü bir kanalın yayın politikasının suç olarak tanımlanması sonra da o suçun bana atılması akıl alır gibi değil. Ben ancak kendi suçumdan sorumlu olabilirim. Bu suç da insanlığa karşı sorumluluk taşıma suçudur başından beri. Tabii ki biz hekimler olarak insan sağlığını önceleyeceğiz, savaşlara karşı olacağız ve her türden silahın önlenebilmesi, kullanımının yasaklanabilmesi, ortadan kaldırılabilmesi için de elimizden geleni yapacağız.

Bu mücadelede yanımızda olan ve ne yazık ki hukuki ortadan kaldırılmış bir ülkede hukukta ve adalette ısrar eden avukatlarıma, mecliste bizimle yan yana duran, sesimizi orada da duyuranlara ve mücadele arkadaşlarıma teşekkür ederim. İyi ki varsınız. Biz mücadeleye devam edeceğiz. Bu mücadele bitmeyecek

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.