19 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara14°C
  • İzmir16°C
  • Berlin7°C

SDG: OPERASYONA KARŞI KOYARIZ

Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yönelik operasyon açıklamalarına YPG’nin öncülük yaptığı Suriye Demokratik Güçleri’nden yanıt geldi. Suriye Demokratik Güçleri olası bir operasyona dair “Karşı koyarız” açıklamasında bulundu.

SDG: Operasyona karşı koyarız

14 Aralık 2018 Cuma 18:22

Reuters ve El Mayadin televizyonuna konuşan Suriye Demokratik Güçleri Komutanı Mazlum Kobani, Türkiye’nin Fırat'ın doğusuna girmesi durumunda güçlerinin bölgeyi savunmaya hazır olduğunu ve karşı koyacaklarını şu sözlerle ifade etti: "O noktaya gelinene dek bundan vazgeçirmek için diplomatik çabalarımızı sürdüreceğiz.”

Harekat IŞİD’le mücadeleyi etkiler

Washington'ın Türkiye'nin harekatını önlemek için ciddi girişimlerde bulunduğunu, ama ABD çabalarının daha da artırılması gerektiğini dile getiren Kobani, Türkiye'nin harekatı yüzünden Suriye Demokratik Güçleri’nin IŞİD’le savaşamayacağını ve silahlı grupların Suriye'nin doğusunda yeniden güçleneceğini belirtti.

Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’in Türkiye temaslarına da değinen Kobani, "Türklerin saldırılarının IŞİD’le yaptığımız savaşa darbe indireceğini ve ABD ile aramızdaki bütün ortak çalışmaları boşa çıkaracağını Jeffrey gayet iyi biliyor. Eğer Türkiye saldırırsa, Halk Savunma Birlikleri (YPG) sınırları korumaya ve kendi ailelerini savunmaya gitmek zorunda kalır. Ama onlar olmadan DAİŞ’le savaş imkânsız.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.