01 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır24°C
  • Ankara16°C
  • İzmir27°C
  • Berlin28°C

SCHULZ: 'TÜRKİYE REFORM YAPMAZSA VİZE SERBESTİ YOK'

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, kısa bir süre zarfında Türk vatandaşlarına AB'ye vizesiz seyahat uygulaması getirilmesine karşı çıktı.

Schulz: 'Türkiye reform yapmazsa vize serbesti yok'

25 Aralık 2016 Pazar 22:31

Schulz, Funke yayın grubuna verdiği demecinde, Türkiye’nin halihazırda vizesiz AB seyahatleri için öngörülen terörle mücadele yasalarındaki gerekli düzenlemeleri yapmadığını belirtti.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, Schulz, "Türkiye terörle mücadele yasalarında reform yapmadığı müddetçe AB’ye vizelerin kaldırılması süreci de devreye giremeyecek" diyerek "bu yüzden AB Komisyonu’nun vize serbestisi başvurusunu ilgili parlamento komisyonlarına iletmedim, halen masamda duruyor" dedi.

Tük hükümetinin temmuz ayındaki darbe girişiminden sonra attığı adımların pek çok soruyu da beraberinde getirdiğini vurgulayan Schulz buna basın özgürlüğü alanındaki kısıtlamaları göstererek bunun kabul edilemeyeceğini belirtti.

'YENİ FASILLAR AÇILMALI'

İdam cezası tartışmalarına da değinen Schulz, "Türkiye’ye idam cezasının getirilmesi halinde AB üyelik müzakerelerinin kendiliğinden sona ereceğini" söyledi.

Öte yandan Türkiye ile diyaloğun kesilmemesi gerektiğinin altını çizen Schulz, "Ben bu yüzden ifade özgürlüğü ve temel haklarla ilgili fasılların müzakereye açılmasına karşı değilim" dedi.

Schulz ayrıca Kıbrıs'ta çözüme yönelik bir sonuca çok az kaldığını belirterek, "Bu da bölgede uzun süreli anlaşmazlıkların giderilebileceğine dair bir umut olacaktır, bu durum aynı zamanda Türkiye'ye de bağlı” diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.