02 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara15°C
  • İzmir21°C
  • Berlin23°C

SAVUNMA BAKANI: BAŞİKA'YI IŞİD SONRASINDA KONUŞACAĞIZ

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Başika kampındaki Türk askeri varlığının zorunluluk olduğunu belirterek, çekilme konusunun, bölgenin IŞİD'den temizlenmesi sonrasında konuşulacağını söyledi.

Savunma Bakanı: Başika'yı IŞİD sonrasında konuşacağız

11 Ocak 2017 Çarşamba 14:56

Musul kenti yakınlarındaki Başika kampında Türk askeri varlığıyla ilgili Ankara-Bağdat hattında gerginlik sürüyor. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Türkiye'nin Irak'ın toprak bütünlüğüne saygılı olduğunu vurgulayarak, Başika'daki Türk askeri varlığının 'bir keyfiyet değil, zorunluluk' olduğunu söyledi.

Musul'un tekrar güvenli bir şehir haline gelmesinin Türkiye'nin güvenliği açısından da büyük önem taşıdığına dikkat çeken Işık, "Başika kampının amacı öncelikle bölgenin DEAŞ'tan (IŞİD) temizlenmesi. Sonrasında ise bölgede hiçbir terör örgütünün barınmaması için çalışmaların yapılması" diye konuştu.

Işık, "DEAŞ temizliğinden sonra oturacağız, dostane şekilde çözeceğiz. Türkiye'nin hiçbir tereddüdü yok, Irak'ın da olmaması gerekiyor" diye konuştu.

İbadi: İlişkiler bir adım ilerleyemez

Irak Başbakanı Haydar İbadi, dün akşam Irak devlet televizyonuna yaptığı açıklamada Türk askerlerinin Başika'dan çekilmesini, ikili ilişkilerin düzelmesi için önkoşul olduğu mesajı vererek, Türk askerinin Başika kampından çekilmediği müddetçe, 'ilişkilerin bir adım bile ilerleyemeyeceğini' söylemişti. (DW)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.