19 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara16°C
  • İzmir16°C
  • Berlin7°C

SANCAR’DAN BAHÇELİ’YE YANIT: KAPATMA BİZİ DAHA DA GÜÇLENDİRİR

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin grup toplantısında konuştu.

Sancar’dan Bahçeli’ye yanıt: Kapatma bizi daha da güçlendirir

02 Mart 2021 Salı 15:06

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ‘HDP kapatılsın’ çağrısına yanıt veren HDP Eşbaşkanı Mithat Sancar, “Dönüp tarihe iyi bakın. Tarihin aynasına bakmayı bilenler bizlerin bu saldırı dalgasından, bu istibdat karanlığından daha da güçlü çıkacağımızı çok iyi göreceklerdir” dedi.

Sancar, 2 Mart 1994’te Demokrasi Partisi (DEP) milletvekillerinin düşürülüp, tutuklanmasının yıl dönümüne değindiği konuşmasında, “Kürtlerin demokratik siyasetten vazgeçeceğini sanıyorlardı. Peki ne oldu? DEP’liler tutuklanıp partileri kapatıldıktan sonra aynı siyasal gelenek dalga dalga büyüdü. Her türlü gadre uğramış ama pes etmemiş bu siyasal gelenek, imkansızlıklar ve zorbalıklar içinde başladığı yolculuğunu bugün milyonlarca insanla sürdürüyor” dedi.

Bahçeli’nin ‘kapatma’ çağrısına yanıt

Sancar, bugünkü grup toplantısında HDP’nin kapatılması gerektiğini söyleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye ise şu yanıtı verdi:

Bugün de HDP şahsında Kürt halkının iradesini, bütün ezilenlerin sözünü boğmak isteyenlere cevabımız şudur: Dönüp tarihe iyi bakın, tarihin aynasına bakmayı bilenler bizlerin bu saldırı dalgasından, bu istibdat karanlığından daha da güçlü çıkacağımızı çok iyi göreceklerdir. İktidarın küçük ortağı yine kapatma tehditlerini dolamış ağzına.

Herhalde kendilerinin yolunu açmak için tek çarelerinin olduğunu biliyorlar, o da bizi kapatmak. Ama söylüyoruz tekrar, bizi kapatma çabası onları daha küçültecek. Bizleri daha da büyütecektir. Korkmaya devam etsinler. HDP umutla, kararlılıkla inançla yürüyor. Büyüyerek bu yolu yürümeye devam edecek ve çok geç olmadan bu ülkenin yönetimine ortak olacaktır. Bunu böyle bilsinler.

‘28 Şubat zihniyetinden daha zalimler’

Partilerine dönük baskıların devam ettiğini, bugün Erzurum’un HDP’li Karaçoban Belediyesi’ne baskın yapılıp eşbaşkanın gözaltına alındığını söyleyen Sancar, “Kayyım hazırlığı, farkındayız” dedi.

28 Şubat yıldönümünde darbelerle hesaplaştığını ileri süren bir iktidarın 28 Şubat zihniyetinden daha zalim pratiklere imza attığını vurgulayan Sancar, şöyle devam etti:

O nedenle 28 Şubat’ın akıbeti ne olduysa bu iktidarın da akıbeti o olacak. Bundan da hiç kimse şüphe duymasın. 28 Şubat demişken, darbe ile hesaplaşmak öyle kolay bir iş değildir. Herkesin becerebileceği bir iş değildir. Önce adil hafızayı savunmak lazım, sonra geçmişe vicdanla bakmak lazım. Bu iktidarda bunların hiç biri yok. 28 Şubat’ın mağduru olduklarını iddia etmeleri bir kara mizah olabilir. Zulmün en kötüsünü bir zamanlar zulme maruz kalanların yaptığı zulüm oluşturur. Maruz kaldıkları zulümden daha kötüsüne yol açtıklarını eklememiz lazım. Kötücül karanlık bir zihniyet zaliminden öğrendiğini, gücü eline geçirdiğinde başkalarına uygulayan zihniyettir bu, bu iktidar böyle bir iktidardır.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.