27 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara17°C
  • İzmir18°C
  • Berlin11°C

SANATÇI ZİLAN TİGRİS’İN CANSIZ BEDENİ ENKAZDAN ÇIKARILDI

Sanatçı Zilanı Tigris ile eşi Çağdaş Çankaya’nın cansız bedenleri Diyarbakır’ın Ofis semtindeki Sözel Apartmanı enkazından çıkarıldı.

Sanatçı Zilan Tigris’in cansız bedeni enkazdan çıkarıldı

12 Şubat 2023 Pazar 11:07

Maraş merkezli şiddetli depremlerde yıkımın yaşandığı kentlerden Diyarbakır’da arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Yenişehir ilçesindeki Ofis semtinde yıkılan 9 katlı Sözel Apartmanı’ndan sanatçı Zilan Tigris’in (Dilek Küçüker) cansız bedeni çıkarıldı.

seyhmus.jpgTiyatro sanatçısı eşi Çağdaş Çankaya ile birlikte enkaz altında kalarak yaşamını yitiren Zilan Tigris, on farklı dilde şarkı söyleyen, beste yapan önemli bir sanatçıydı.

Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği yedinci günde çıkarılan Tigris’in cenazesi, bugün Yeniköy Mezarlığı’nda defnedilecek.
‘Annem Ayşe Şan’ın çok samimi çocukluk arkadaşıydı’

Enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Zilan Tigris, kendi sanatı ve yaşamı hakkında Tigris Gazetesi’ne verdiği bir röportajında, “Küçük yaşta evimizde Erivan radyosu dinlenirdi. Annem Ayşe Şan’ın çok samimi çocukluk arkadaşıydı. Bende de müziğe ilgi çevremde duyduklarımı mırıldanarak başladı. Bizim evde üç dört dil kullanılırdı. Çünkü Ermeni kökenliyim. Dolayısıyla dil zenginliğinin olduğu bir evde büyüdüm” demişti. (Karınca)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.