20 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara18°C
  • İzmir21°C
  • Berlin12°C

ŞAM'DA ADALET SARAYINA İNTİHAR SALDIRISI: EN AZ 31 ÖLÜ

Suriye'nin başkenti Şam'daki Adalet Sarayı'nı hedef alan intihar saldırısında 31 kişi hayatını kaybetti. Ardından Adalet Sarayı’nın 4 kilometre batısındaki Rabva bölgesinde bir lokantaya da intihar saldırısı düzenlendi.

Şam'da adalet sarayına intihar saldırısı: En az 31 ölü

15 Mart 2017 Çarşamba 17:24

Suriye devlet televizyonu, askeri üniforma giyen bir canlı bombanın üzerindeki bombayı infilak ettirerek Şam'daki Adalet Sarayı'nı hedef aldığını duyurdu. Devlet Televizyonu İhbariye’ye konuşan üst düzey bir yetkili, saldırganın Adalet Sarayı'na girmeye çalışırken, güvenlik görevlilerinin kendisini durdurma girişimi sırasında üzerindeki bombayı infilak ettirdiğini söyledi. Suriye Adalet Bakanı Necm Ahmad, patlamada 31 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. 

Adalet Sarayı’ndaki intihar saldırısından kısa bir süre sonra, ikinci bir bombalı saldırı gerçekleştirildi. Olay, yine bir canlı bombanın üzerindeki düzeneği infilak ettirmesiyle meydana geldi. Adalet Sarayı’nın 4 kilometre batısındaki Rabva bölgesinde bir lokanta hedef alındı. Bu saldırıda ölenlerin ve yaralananların sayısı henüz açıklanmadı. (Al Jazeera, Reuters)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.