06 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara10°C
  • İzmir17°C
  • Berlin13°C

SALİH MÜSLİM: PEŞMERGE GÜÇLERİ HAZIR BEKLİYOR

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Peşmerge Güçleri’nin Kobani’ye geçip geçmediğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Salih Müslim: Peşmerge güçleri hazır bekliyor

27 Ekim 2014 Pazartesi 14:38

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim, Federal Kürdistan Peşmerge Güçleri’nin geçişiyle ilgili, "Peşmerge 2-3 gündür hazır fakat neden geçmediler bilmiyoruz" dedi. 

CNN TÜRK'e konuşan PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Federal Kürdistan Peşmerge Güçleri’nin Kobani’ye geçip geçmediğine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Peşmergelerin geçişiyle ilgili konuşan Müslim, "Peşmerge 2-3 gündür hazır fakat neden geçmediler bilmiyoruz" ifadesini kullandı. 

PYD’nin Kobani’de peşmergeleri istemediğine yönelik haberlere Müslim, "Peşmergelerin geçmeleri yönünde anlaştık. Peşmerge Kobani'ye hakim olmaya falan gelmiyor. Kobani’de bize yardım etmek için geliyorlar. Peşmergelerin Kobani’ye hakim olma gibi bir niyetleri yok. Tek derdimiz Kürt dayanışması" şeklinde konuştu. 

Salih Müslim, peşmerge sayısıyla ilgili Türkiye Cumhurbaşbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına, "Herşey Erdoğan'ın elinde değil. Neden bu kadar herşeye karışıyor. Herşey onun elinde mi olacak" diyerek sert tepki gösterdi. 

Müslüm, "Sizin istediğiniz kaç peşmergenin gelmesi" şeklindeki bir soruya, "YPG ile peşmerge komutanlığı kendi aralarında anlaşıyorlar. Buna YPG ile Peşmerge Güçleri karar verecek. Sayının 150 ile 200 arasında olacağı söyleniyor" yanıtını verdi. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.