12 Mayıs 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır24°C
  • Ankara13°C
  • İzmir25°C
  • Berlin22°C

SALDIRILAR BARIŞ SÜRECİNİ BALTALAMAYI AMAÇLIYOR

Erdoğan, 4 güvenlik görevlisinin hayatını kaybetmesi ile ilgili 'Ben insan olarak olaya baktığımda demokratik açılım sürecini baltalamaya çalışan bir girişim olarak değerlendiriyorum' dedi

Saldırılar barış sürecini baltalamayı amaçlıyor

30 Ağustos 2009 Pazar 21:53

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde 4 güvenlik görevlisinin hayatını kaybetmesi ile ilgili 'Ben insan olarak olaya baktığımda demokratik açılım sürecini baltalamaya çalışan, engellemeye çalışan bir girişim olarak değerlendiriyorum' dedi.

Başbakan Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ tarafından Merkez Orduevi'nde verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, 'açılım sürecinde 4 tane şehit, ne yapılması gerekiyor?' sorusu üzerine Erdoğan, 'Ben insan olarak olaya baktığımda demokratik açılım sürecini baltalamaya çalışan, engellemeye çalışan bir girişim olarak değerlendiriyorum. Tabii şu anda milli birlik projesi kapsamında demokratik açılım devam ediyor. Bunların en önemli yanı olan terör sorunu ile mücadele kararlıklıkla devam ediyor, devam edecek' yanıtını verdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.