20 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara18°C
  • İzmir21°C
  • Berlin12°C

SAKALINI KES ÖYLE GEL

1. Ordu Komutanlığı Askerî Savcılığı’na çağrılan Taraf muhabiri Mehmet Baransu, kirli sakallı olduğu gerekçesiyle kışlaya alınmadı.

Sakalını kes öyle gel

24 Eylül 2010 Cuma 09:35

1. Ordu Komutanlığı Askerî Savcılığı’na çağrılan Taraf muhabiri Mehmet Baransu, kirli sakallı olduğu gerekçesiyle kışlaya alınmadı.

Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Aslan Güner’in satın aldırdığı yasadışı dinleme cihazıyla ilgili açılan soruşturmada tanık olarak 1. Ordu Komutanlığı Askerî Savcılığı’na çağrılan Taraf muhabiri Mehmet Baransu, kirli sakallı olduğu gerekçesiyle kışlaya alınmadı. Baransu’nun, Genelkurmay Başkanlığı’nın anayasal suç işleyerek dinleme cihazı aldırdığı ve sivilleri dinlettirdiğini belgelerle ortaya çıkarması üzerine, Genelkurmay Başkanlığı soruşturma açılmasına karar vermişti. 

Sakallı giremezsin

Baransu, yasadışı dinleme olayıyla ilgili elindeki yeni belge ve bilgileri de askerî savcılığa sunmak üzere dün sabah saat 09:45’te 1. Ordu Komutanlığı’na gitti ancak kapıda Baransu’ya ilginç bir cevap verildi: “Sakallı olduğunuz için kışlaya giremezsiniz. Sakalınızı kesip öyle gelin.” 

‘Özür dilenmezse ifadeye gitmeyeceğim’

Savcıyla telefonla görüşmek isteyen Baransu’nun bu isteği nöbetçi subay tarafından geri çevrildi. İlk kez böyle bir uygulamayla karşılaştığını söyleyen Baransu, “Şahsımdan özür dilenmediği müddetçe tanık olarak çağrıldığım ifadeye gitmeyeceğim. Savcı gazeteye gelip ifademi alabilir. Kendisine dinlemeyle ilgili yeni bilgi ve belgeler de veririm” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.