24 Ekim 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır7°C
  • Ankara3°C
  • İzmir13°C
  • Berlin2°C

SAİT ÇÜRÜKKAYA'NIN ABİSİNDEN AÇIKLAMA

Dün Başika’ya bağlı Fazıliye Köyünde mayın patlaması sonucu ağır yaralanan ve Erbil’de tedavi altına alınan Peşmerge Komutanı Sait Çürükkaya’nın sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Sait Çürükkaya'nın abisinden açıklama

27 Ekim 2016 Perşembe 17:53

Sait Çürükkaya’nın abisi Selim Çürükkaya, kardeşinin hayati tehlikesinin bulunmadığını ancak bir gözünü kaybedebileceğini söyledi.

Sait Çürükkaya, IŞİD'den aldıkları bölgede mayın temizleme işlemleri sırasında IŞİD tünelinde meydana gelen patlamada bir arkadaşı ile birlikte ağır yaralandı. Patlama sonucu ağır yaralanan Sait Çürükkaya Erbil’de bir hastanede tedavi altına alındı. Patlamada elleri, kolları, boynu ve çenesinde ciddi yanık ve yaralar oluşan Sait Çürükkaya’nın patlamanın etkisiyle beyninde sarsındı oluştuğundan doktorlar tarafından ilk etapta 24 ile 48 saat aralığında uyutulması kararlaştırılmıştı. Sait Çürükkaya’nın sağlık durumuna ilişkin BasHaber’e konuşan Selim Çürükkaya, kardeşinin hayati tehlikesinin bulunmadığını ancak bir gözünü kaybedebileceğini söyledi. Bombanın etkisiyle kafatasında ve beyinde hasar oluştuğunu ve bunun içinde uyutulduğunu belirten Selim Çürükkaya, “Almanya’da tedavi edilmesi için ambulans uçak hazırda bekliyor. Oradan doktor raporunun çıkmasını bekliyoruz. Kesin olmamakla beraber bir gözünü kaybetme olasılığı bulunuyor” dedi.

Operasyonlara dair yorumunu aktaran Selim Çürükkaya, IŞİD’in Kürdlerin en zayıf yönünü yakaladığını belirterek “IŞİD klasik savaş yöntemleriyle savaşmıyor. Bomba, bubi tuzakları, uzaktan kumandalı patlayıcılar ile mayınlar döşeyerek kaçıyor. Maalesef Kürdlerin bu konuda uzman sayısı çok eksiktir. Koalisyon ülkeleri de karadan harekata katılmadıkları için mayın temizliğine de katılmıyor. Bu iş sadece Kürdlerin işi değildir. Bu konuda KBY Hükümeti koalisyon güçlerine çağrı yapmalıdır” şeklinde konuştu.

Çürükkaya'nın, bugün ambulans uçakla Almanya'ya götürülmesi bekleniyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.