02 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara13°C
  • İzmir18°C
  • Berlin19°C

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA MÜJDELİ HABER

Bakanlık genelgesine göre, nöbet ücretleri, nöbet tutulan ayı takip eden ay içerisinde ödenecek.

Sağlık çalışanlarına müjdeli haber

14 Nisan 2010 Çarşamba 11:06

Sağlık Sen Bakanlık yetkilileri ile gerçekleştirdiği Kurum İdari Kurul toplantısında aylarca ödenmeyen nöbet ücreti sorununu gündeme getirdi. Kurum İdari Kurul toplantısında alınan karar çerçevesinde Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun imzasıyla il müdürlüklerine genelge gönderildi. Bakanlık genelgesine göre, nöbet ücretleri, nöbet tutulan ayı takip eden ay içerisinde ödenecek.

Konuyla ilgili Sağlık Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar yaptığı değerlendirmede, Sağlık Bakanlığı’nın Kurum İdari Kurul toplantısında alınan kararları uygulamaya geçirme konusundaki gayretlerine teşekkür etti. Kurum İdari Kurul toplantılarının Bakanlık ile çalışanların var olan sorunları paylaşacağı yasal en üst buluşma zemini olduğunu kaydeden Kaçar, "Sendikamızın yetki dönemiyle birlikte KİK toplantılarının işlevselliği ve etkinliği artmıştır. Mutabakata aldırdığımız pek çok konudaki gelişmelerin geçmişte olduğu gibi kağıt üzerinde kalmaması hedefiyle mücadele ediyoruz.

 Kurum İdari Kurul toplantıları, sendikamızın çözüm odaklı hizmet sendikacılığı anlayışıyla yakın gelecekte, işyerlerimizdeki çalışma barışını tesis etme ve verimliliği artırma konusunda çok önemli ve vazgeçilmez bir yeri olacaktır" dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.