29 Mart 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır8°C
  • Ankara15°C
  • İzmir17°C
  • Berlin9°C

SAĞLIK BAKANLIĞINCA 609 İLAÇ 'YERELLEŞME' KAPSAMINA ALINDI

Sağlık Bakanı Koca, "2016'da başlayan yerelleşme çalışmalarıyla bugüne kadar maliyeti yaklaşık 3 milyar lira olan toplam 609 ilaç yerelleşme kapsamına alındı." dedi.

Sağlık Bakanlığınca 609 ilaç 'yerelleşme' kapsamına alındı

27 Ekim 2018 Cumartesi 13:43

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İlaçta Yerelleşme Projesi" ile kullanılmayan kapasitenin harekete geçirilmesinin planlandığını belirterek "Türkiye’de üretilebileceğini öngördüğümüz miktar yıllık 6,1 milyar lira, 2016'da başlayan yerelleşme çalışmalarıyla bugüne kadar maliyeti yaklaşık 3 milyar lira olan toplam 609 ilaç yerelleşme kapsamına alındı. Geriye kalan yüzlerce ürün için çalışmalar devam ediyor." dedi.

Koca, Türkiye'nin ilaç üretiminde dünya standartlarında üretim yapabilecek bir altyapı ve kapasiteye sahip olduğunu söyledi.

Son yıllardaki artışa rağmen halen önemli bir atıl kapasitenin mevcut olduğunu bildiren Koca, "İlaçta Yerelleşme Projesi" ile kullanılmayan kapasitenin harekete geçirilmesinin, ihracat odaklı büyümeyle Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu ileri teknolojiyi sağlayacak adımların atılmasının amaçlandığını vurguladı.

Koca, "Türkiye’de üretilebileceğini öngördüğümüz miktar yıllık 6,1 milyar lira, 2016'da başlayan yerelleşme çalışmalarıyla bugüne kadar maliyeti yaklaşık 3 milyar lira olan toplam 609 ilaç yerelleşme kapsamına alındı. Geriye kalan yüzlerce ürün için çalışmalar devam ediyor." diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.