18 Nisan 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara20°C
  • İzmir20°C
  • Berlin5°C

SAĞLIK BAKANI: AYTAÇ YALMAN'LA BİRLİKTE KORONAVİRÜSTEN ÖLEN KİŞİ SAYISI 3 OLDU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman’ın koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiğini açıkladı ve yaşamını yitiren sayısının 3'e yükseldiğini söyledi.

Sağlık Bakanı: Aytaç Yalman'la birlikte koronavirüsten ölen kişi sayısı 3 oldu

19 Mart 2020 Perşembe 17:10

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) milletvekillerinin Koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin sorularını yanıtladı.

Koca'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

VAKA SAYIMIZ 3 OLDU

“Sayın Paşamız Aytaç Yalman Paşa'nın vefatıyla ilgili net ifade etmek istiyorum. Eski GATA denilen hastanemize müracaat ediliyor. Gelir gelmez entübe ediliyor. Daha önce KOAH tanısı ile takip edilen bir hasta. Yaklaşık 6 saat sonra da ex kabul ediliyor. O dönemde yapılan test de negatif çıkıyor. Fakat klinik bulgusu, özellikle giderek de yaygınlaşınca; akciğer ve benzeri KOAH Olmasına rağmen şüpheli olabilir düşüncesiyle çevresi taranıyor. Orduevi olmak üzere, herkes taranıyor. Testleri pozitif çıkanlar oldu, ne zaman dün? Bu durumda böyle bir vakada başta negatif sonra pozitif olabilir mi? Olabilir. Biz bunu yeni tanıyoruz. Başta pozitif olup, üç gün sonra negatif olan, yedi gün sonra pozitif olan vakamız da var. Biz bunu yeni tanıyoruz. Bir pencere dönemi olduğu söyleniyor.”

“Böyle bir vakada bile erken dönemde bulaşıcılık, taramaya hızla çıktığımızı, korumaları dahil olmak üzere biz testleri yapıncaya kadar 14 günlük süreyi koruyana kadar hiçbir şekilde temas etmeyin önlemi aldık. Hayatını kaybeden vaka sayımız üç kişi olmuş oldu.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.