30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara13°C
  • İzmir14°C
  • Berlin11°C

ŞAFAKTA İMAMA FAİLİ MEÇHUL!

Hakkâri’de sabah ezanının ardından evine dönen Hacı Sait Camisi İmamı Aziz Tan sokakta infaz edildi.

Şafakta imama faili meçhul!

24 Ağustos 2010 Salı 15:48

Hakkâri’de sabah ezanının ardından evine dönen Hacı Sait Camisi İmamı Aziz Tan sokakta infaz edildi. Vali Türker, imamın tehditlere boyun eğmediği için öldürüldüğünü söyledi.

Hakkâri’de sabah ezanını okuduktan sonra evine dönen imam Aziz Tan, sokakta uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Saldırganlar kaçmayı başarırken, Hakkâri Valisi Muammer Türker, öldürülen imamın “birileri” tarafından tehdit edildiğini ve boyun eğmediği için öldürüldüğünü söyledi.

Pehlivan Mahallesi’ndeki Hacı Sait Camisi imamı Aziz Tan, dün sabah ezanını okuduktan kısa süre sonra evine gitmek üzere camiden çıktı. Altı çocuk babası olan Tan, sokakta yürüdüğü sırada kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerin silahlı saldırısına uğradı.

Vücuduna isabet eden kurşunlarla yaşamını yitiren Tan’ın cenazesi, işlemlerin ardından Hakkâri Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Bölgede incelemelerde bulunan polis ekipleri, olayın çok yönlü araştırıldığını belirterek, saldırganların yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlatıldığını açıkladı. Cenaze, Van Adlî Tıp Kurumu’nda yapılan ayrıntılı otopsinin ardından Hakkâri’de toprağa verildi. 

Vali’den ‘belgeli’ açıklama

Polisin soruşturma ve operasyonları devam ederken, Hakkâri Valisi Muammer Türker, çevresinde sevilen bir kişi olan Aziz Tan’ı kimin öldürdüğü konusunda çok çarpıcı bir iddia dile getirdi. Türker, Hakkâri’de katıldığı bir etkinlikte Tan’ın öldürülmesine ilişkin şunları söyledi: “Molotofkokteyli, taş biber gazının olmadığı bir ortamda ders çalışmak daha iyidir. Öyle bir Hakkâri’yi de inşallah hep birlikte inşa edeceğiz. Birkaç gün huzurlu bir dönem geçirdik. Fakat bugün çok acı bir olay yaşandı. Camiye gitmekte olan bir din görevlimiz, maalesef bazı insanların kurşunlarına hedef oldu. Daha önce tehditler alıyordu, belgeleri var. Bugün bu tehditlerin neticesi olarak infaz edildi. Güya ateşkes, eylemsizlik var. Birileri birkaç günlük huzuru bile Hakkâri’ye çok görüyor.’’ 

‘PKK imamları tehdit etti’ iddiası

Bu olaydan yaklaşık bir hafta ajanslar tarafından geçilen bir haberde PKK’nın Siirt ve Van’daki imamları tehdit ettiği ve işbirlikçilikle suçladığı belirtildi. Kimi çevrelerde ise saldırının arkasında ateşkes sürecini baltalamak isteyen güçlerin olduğu ve Hakkâri’nin özellikle seçildiği savunuldu. 

Diyanet’ten kınama mesajı

İmam Aziz Tan’ın ölümüne Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan da tepki geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmî sitesinde imam Tan’ın resmi yayınlanarak “Kınıyoruz” mesajı yayımlandı.saldırısı sonucu yaşamını yitirmişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.