12 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara10°C
  • İzmir16°C
  • Berlin10°C

SADR'DAN MALİKİ'Yİ DÜŞÜRME ÇAĞRISI

Iraklı Şii lider Sadr, ülkede güvenliği sağlayamadığı gerekçesiyle Başbakan Maliki hükümetini düşürme çağrısında bulundu.

Sadr'dan Maliki'yi düşürme çağrısı

22 Temmuz 2013 Pazartesi 12:01

Irak'taki Sadr hareketi lideri Mukteda es-Sadr, Iraklılara ülke güvenliğini sağlayamadığı gerekçesiyle Başbakan Nuri el-Maliki hükümetini düşürme çağrısı yaptı. 

Sadr tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Iraklıların içinde bulunduğu güvenlik problemlerine başka bir halk maruz kalsaydı, Maliki hükümetinin düşmesini çok önceden talep ederdi" denildi. 

Cumartesi günü meydana gelen patlamalardan sonra Sadr hareketinin mevcut hükümete 100 günlük süre dahi vermeyeceği belirtilen açıklamada, "Kınama ve Iraklılara güven telkin etmeyen bir kaç cılız ses dışında ülkeye derin sessizlik hakim" ifadeleri kullanıldı. 

Irak'ın birçok kentinde patlamaların meydana geldiği ve güvenlik ihlallerinin bulunduğu vurgulanan açıklamada, hükümet, harekete geçmemekle suçlandı. 

Irak'ın başkenti Bağdat'ta cumartesi gecesi meydana gelen 10 ayrı patlamada 60'dan fazla kişi ölmüş, onlarca kişi de yaralanmıştı. 

Musul kentinde bu sabah bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucu ilk belirlemelere göre 10 polis ölmüş, çoğunluğu polis 20 kişi yaralanmıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.