04 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır21°C
  • Ankara17°C
  • İzmir19°C
  • Berlin21°C

SADR: KÜRT AİLELERİN KORUNMASI BENİM SORUMLULUĞUMDADIR

Bağdat’ın bazı mahallelerinde yaşayan Kürt ailelere Bağdat’ı terk etmeleri aksi takdirde öldürüleceklerine yönelik tehdit mektupları gönderiliyor.

Sadr: Kürt ailelerin korunması benim sorumluluğumdadır

25 Mart 2014 Salı 12:54

Bağdat’ın bazı mahallelerinde yaşayan Kürt ailelere Bağdat’ı terk etmeleri aksi takdirde öldürüleceklerine yönelik tehdit mektupları gönderiliyor. Öte yandan Iraklı şii lider Mukteda El Sadr konu ile ilgili yaptığı açıklamada Kürt ailelere yönelik bu adımların önünü alacağı ve Kürt ailelerin korunmasının kendi sorumluluğunda olduğunu ifade etti.

Edinilen bilgilere göre Bağdat’ın Emin ve Bağdat Cedide mahallelerinde yaşayan Kürt ailelere Bağdat’ı terk etmeleri aksi takdirde öldürüleceklerine yönelik tehdit mektupları gönderiliyor. 

Gelen bu tehdit mektuplarının ardından birçok Kürt ailenin şu an Necef’te bulunan Şii lider Mukteda El Sadr’ın Bağdat’taki ofisine başvuruda bulunarak, Sadr’ın bu tehditlerin önünü almasını talep ettikleri bildirildi. 

Şii Lider Mukteda Sadr’ın Bağdat’taki ofisinden yapılan açıklamada Kürt ailelerin kendilerine başvurmasının ardından Necef’te bulunan Mukteda El Sadr ile irtibata geçtiklerini ve Sadr’ın kendilerine Kürt ailelere yönelik tehditvari adımların önüne geçeceğini ilettiği ve ayrıca; “Kürt ailelerin korunması benim sorumluluğundadır” dediği belirtildi. 

Bilindiği gibi Bağdat üniversitesi Basın Fakültesi öğretim üyesi ve El Huriyet radyosu Bağdat sorumlusu Mihemed Bidewi El Şimeri’nin Federal Irak Cumhurbaşkanlığı Koruma Görevlileri olarak görev yapan bir peşmerge subayı tarafından öldürüldüğü iddialarının ardından Irak Başbakanı Maliki “kana kanla cevap vereceğiz” biçiminde açıklamada bulunmuş, bu açıklamanın ardından Bağdat’taki Kürt ailelere Bağdat’ı terk etmeleri yönünde baskı yapılmaya başlanmıştı. (dengê azad)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.