06 Mayıs 2024
  • İstanbul9°C
  • Diyarbakır9°C
  • Ankara3°C
  • İzmir11°C
  • Berlin11°C

SABAH VE NEW YORK TİMES!

Sabah önümüzdeki Pazar'dan itibaren New York Times'in efsanevi hafta sonunu ekini verecek. Erdal Şafak'a göre bu çok önemli bir hamle.

Sabah ve New York Times!

28 Eylül 2009 Pazartesi 09:56

Sabah'ın Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak bugün köşesinde yine gazetesindeki gelişmeleri paylaşmış okurlarıyla. Daha önce haberini de yaptığımız bir konuyu duyurmuş Şafak. Sabah önümüzdeki Pazar'dan itibaren New York Times'in (NYT) efsanevi hafta sonunu ekini verecek. Türkçe çevirisini tabi ki. Erdal Şafak bunu çok önemli bir hamle olarak değerlendirmiş...

"Aylardır hazırlandığımız büyük bir hamlenin son haftasına girdik. Bir başka deyişle, geri sayım işlemine başladık.

İlerde Türk basın tarihine "Dönüm noktası" notuyla düşülecek hamlemiz şu: SABAH, önümüzdeki Pazar'dan itibaren New York Times'in (NYT) efsanevi hafta sonunu ekini verecek. Elbette Türkçe. Ama bazı yazıları ve makaleleri hem İngilizce, hem de Türkçe.

NYT'yi anlatmaya gerek var mı? Bünyesindeki 1.200'ü aşkın gazeteciyle, 29 büyük kentteki bürolarıyla, 98 Pulitzer ödülüyle dünyanın bir numaralı referans gazetesi o...

Birinci sayfasının sol üst köşesindeki "All the news that's fit to print" (Basılmaya değer tüm haberler) sloganıyla sadece ABD'de değil, tüm dünyada gündem oluşturan haberlerin mabedi o. O kadar ki, TV kanalları bile haber ve tartışma programlarını "New York Times'te yayınlanmadıysa haber değildir" kriterine göre hazırlıyorlar.

158 yıllık geçmişi (1851'de kuruldu) ve 1.2 milyon tirajıyla, ABD'nin anayasal erklerinden sonra en önemli kurumu o...

NYT'nin günlük ortalama tirajı 1.2 milyon ama, hafta sonları 1.7 milyonu geçiyor. Bugüne kadar hiç kimsenin, hiçbir yayın organının taklit edemediği "New York Times Magazine" eki sayesinde.

SABAH işte önümüzdeki Pazar'dan itibaren o muhteşem eki verecek. Böylece Türk basınında kalite çıtasını iyice yukarıya taşımış olacak."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.