04 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır22°C
  • Ankara16°C
  • İzmir17°C
  • Berlin22°C

SAADET PARTİSİ'NDEN ANDIÇA KARŞI SES

Saadet Partisi Genel Başkanvekili Lütfü Esengün, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) de dahil bütün kurumların Meclis denetiminde olması gerektiğini belirtti.

Saadet Partisi'nden andıça karşı ses

16 Haziran 2009 Salı 21:57

Esengün, yaptığı yazılı açıklamada, ''Türkiye'de antidemokratik, yasa dışı faaliyetlerin bir an önce sona erdirilmesi gerektiğini'' ifade ederek, ''TSK da dahil bütün kurumlar Meclis denetiminde olmalı'' görüşünü savundu.

''Bu işin arkasında kimler varsa muhakkak ortaya çıkarılmalı'' ifadesini kullanan Esengün, şunları kaydetti:

''TSK, yasa dışı faaliyetlerde bulunanlardan temizlenmeli. Bunun için hem Genelkurmay Askeri Savcılığının, hem de Ergenekon soruşturmasına bakan savcıların, bu konunun üzerinde titizlikle durmasını istiyoruz.

En önemlisi de TBMM'nin harekete geçmesidir. Demokrasinin tam olarak yerleşmesi, milli iradenin tam olarak geçerli hale gelmesi ve egemenliğin gerçekten millete ait olduğunun tescillenmesi için her türlü yasal değişikliklerin de artık vakit geçirmeden yapılması gerekiyor''

AK Parti'nin, Meclis'te Anayasa'yı değiştirecek çoğunluğa sahip olmasına rağmen, 7 yıldır bu konularda hiçbir adım atmayarak, halkın demokratikleşme ve sivilleşme taleplerini ötelediğini savunan Esengün, ''Ertelemenin sonucu da işte buraya çıkıyor'' iddiasında bulundu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.