29 Mart 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır6°C
  • Ankara12°C
  • İzmir14°C
  • Berlin5°C

S-400 TESLİMATINDA İLK KISIM TAMAMLANDI

Milli Savunma Bakanlığı Rusya’dan alınan S-400 hava savunma sistemlerinin birinci grup sevkiyatının bugün tamamlandığını duyurdu.

S-400 teslimatında ilk kısım tamamlandı

25 Temmuz 2019 Perşembe 14:36

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada S-400 hava savunma sistemi ve F-35 programı hakkında bilgi verildi.

Açıklamada Rusya'dan alınan S-400 savunma sistemine ilişkin olarak, birinci grup malzemelerinin Mürted Hava Meydanı'na sevkiyatının bugün itibariyle tamamlandığı ve toplam 30 sorti yapıldığı ifade edildi.

Bakanlık açıklamasında, S-400 satışı nedeniyle ABD ile yaşanan gerginliğe de değinilerek, "Ülkemizin F-35 program ortaklığı projesi askıya alınan bir proje. Henüz net olarak iptal edildiği çıkarıldığı ile ilgili bir belge yok" ifadesine yer verildi.

Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 hava savunma sistemleri nedeniyle Ankara-Washington hattında gerginlik sürüyor. ABD Başkanı Donald Trump S-400'lerin Türkiye'ye sevkiyatının başlamasının ardından Türkiye'nin F-35 savaş uçakları üretim programından çıkarılacağını açıklamış, ancak diğer yandan başka yaptırımların şu an gündemde olmadığını belirtmişti. ABD daha önceki açıklamalarında S-400'leri teslim alması halinde Türkiye'ye yönelik "ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası" (CAATSA) kapsamında ekonomik yaptırımlar uygulama tehdidinde bulunmuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.