29 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara20°C
  • İzmir21°C
  • Berlin11°C

RUSYA’DAN TÜRKİYE’YE UÇUŞLARA KISITLAMA

Rusya, artan Covid-19 vakaları nedeniyle Türkiye ile olan uçuşların 15 Nisan’dan 1 Haziran’a kadar sınırlandırılmasına karar verdi.

Rusya’dan Türkiye’ye uçuşlara kısıtlama

12 Nisan 2021 Pazartesi 21:01

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, Koronavirüsle Mücadele Merkezi’nin Türkiye ile havayolu iletişimin 15 Nisan’dan 1 Haziran’a kadar sınırlandırılmasına karar verdiğini duyurdu.

Sputnik’te yer alan habere göre düzenlediği basın toplantısında konuşan Golikova, İstanbul’a haftada iki seferle sınırlı olmak üzere uçuş yapılabileceğini belirterek şunları söyledi:

Operasyon merkezi, hava trafiğinin açık olduğu ülkelerdeki enfeksiyonun yayılmasını sürekli olarak izliyor.

Tur operatörlerine, aynı dönem içinde Rusya Federasyonu’ndan Türkiye Cumhuriyeti’ne tur ürünlerinin satışına ara vermeleri önerildi.

Rusya yetkilileri Türkiye ve Tanzanya’daki epidemiyolojik durumu yakından izleyecek ve duruma göre hızlı karar alacaklar.

Durumu yakından takip edeceğimize ve Türkiye Cumhuriyeti ile Tanzanya Cumhuriyeti’ndeki durum istikrara kavuşursa vatandaşlarımızı, bu ülkelere tur satın alabilmeleri için hızlı bir şekilde bilgilendireceğimize dikkatinizi çekmek isterim.

Zaten Türkiye Cumhuriyeti’nde bulunan vatandaşlarımız için, hem tatillerini önceden planlanan dönüş tarihine kadar devam ettirme, hem de seyahatleri çerçevesinde planlanan charter uçuşlarıyla dönme fırsatı olacak. Bu çalışmayı uygun bir şekilde organize edeceğiz.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.